21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

U Bijeloj počeo Međunarodni karate kamp: Bruse formu pred velika evropska i svjetska takmičenja

Karate kamp Bijela

Sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica posjetio je učesnike VII Međunarodnog karate kampa u Bijeloj koji već nekoliko dana rade pod nadzorom trenera i selektora Slađana Mikulića i njegovih saradnika.

Kvalitetan program koji je pripremio domaćin i organizator kampa, Karate klub Bijela, privukao je takmičare iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Crne Gore, osvajače evropskih i svjetskih medalja. Naredna grupa u kojoj je njih 70, stiže 24. juna.

Bijela je kroz istoriju prepoznatljiva po pomorstvu, brodogradnji, ranim počecima školstva, a zahvaljujući predanom radu trenera Mikulića i uspjesima članova Karate kluba Bijela, postaje poznata i po ovom borilačkom sportu, kazao je sekretar Kisjelica.

“Svojom neiscrpnom energijom i znanjem trener Mikulić diže kvalitet sporta u našem gradu na viši nivo, posebno u karateu za koji vjerujem da će postati tradicionalni sport u Herceg Novom. Nadam se da će svi učesnici kampa uspješno raditi, naučiti nešto novo i da ćete u svom radu i napredovanju biti istrajni, a istrajnost je u karateu uvijek neophodna. Dobrodošli ste i narednih godina u kojima ćemo se truditi da i kamp i kompletan sport u gradu bude na još višem nivou”, kazao je sekretar Kisjelica.

Trener i selektor Slađan Mikulić zahvalio se sekretaru Kisjelici na posjeti i podršci koju pruža kako borilačkim sportovima tako i cjelokupnom sportu u gradu.

“Hvala vam što ste prepoznali značaj onoga što radimo i posjetili učesnike našeg kampa”, kazao je Mikulić.

Na kampu je prvi put osvajačica više državnih, balkanskih, evropskih i svjetskih medalja, trinaestogodišnja Šejla Aščić iz KK Do iz Tuzle.

Karate kamp Bijela

“Došli smo prvenstveno radi što boljih priprema za Svjetsku karate ligu u Poreču, takmičenju koje počinje 28. juna. Saradnja i atmosfera su odlični, odradili smo jake mečeve i treninge, a veoma je važno da nije bilo povreda. Stvorili smo nove veze između nas takmičara i trenera”, kazala je Aščić.

Iz KK Olimpik iz Skoplja došao je Bojan Kostov osvajač dvije evropske i jedne svjetske medalje.

“Došao sam prvi put u Bijelu i zadovoljan sam radom na kampu. Sve ovo će nam dobro poslužiti za pripremu pred naredna takmičenja”, ističe Kostov.

Formu pred Svjetsku ligu u Poreču brusi i najbolji sportista Herceg Novog za 2022. godinu Nemanja Mikulić, član KK Bijela i osvajač niza medalja na evropskim, svjetskim i državnim takmičenjima.

“Došlo je dosta dobrih takmčara, odlični su sparing partneri za pripremu pred naredna takmičenja. Imamo dva treninga dnevno, a slobodno vrijeme gosti koriste da se kupaju u moru. U Poreču se nadam jednoj od medalja, ušao sam u dobar ciklus i mislim da sam konkurentan”, kazao je Mikulić kojeg u septembru očekuje Balkansko prvenstvo za seniore u Tirani, potom takmičenje na Larnaki na Kipru i prvenstvo svijeta u Budimpešti.

Najčitanije