17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

U Briselu ubijeno dvoje Šveđana, najviša razina opasnosti od terorizma

Bruxelles
Foto: Johanna Geron / Reuters

Dvije osobe ubijene su iz vatrenog oružja u belgijskom glavnom gradu Briselu u ponedjeljak navečer, javljaju strani mediji.

Kako prenose mediji, počinitelj je nedaleko od Place Sainctelette navodno sišao s motora i otvorio vatru iz automatskog oružja usmrtivši dvije osobe za koje se navodi kako su bile u dresovima švedske reprezentacije.

Švedska nogometna reprezentacija večeras igra protiv Belgije kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2024.

Zna se da su dvije ubijene osobe Šveđani. Prvo poluvrijeme je završeno, a čini se da se utakmica neće nastaviti. Navodni počinitelj je to učinio automatskom puškom. Policija potvrđuje da su najmanje dvije osobe ubijene, a taj dio grada je blokiran.

Prekinuta utakmica Belgija – Švedska zbog sigurnosnih razloga

Utakmica F skupine kvalifikacija za EURO 2024. između nogometnih reprezentacija Belgije i Švedske prekinuta je na poluvremenu nakon što je u Bruxellesu ubijeno dvoje Šveđana.

Obje momčadi su postale svjesne situacije u poluvremenu, dok je predsjednik Švedskog nogometnog saveza bio evakuiran. Šveđani su odbili nastaviti utakmicu, što su “Crveni vragovi” prihvatili.

U trenutku prekida rezultat je bio 1-1. Gosti su poveli u 15. minuti golom Viktora Gyokeresa, a izjednačio je Romelu Lukaku iz jedanaesterca u 31. minuti.

Navijači na stadionu kao i novinari trenutno su zatvoreni unutar ograđenog prostora zbog sigurnosnih razloga.

Pucnjava se dogodila oko 19 sati u četvrti Molenbeek. Kako prenose mediji, počinitelj je navodno sišao s motora i otvorio vatru iz automatskog oružja usmrtivši dvije osobe za koje se navodi kako su bile u dresovima švedske reprezentacije.

Najčitanije