12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

U Budvi zasijala novogodišnja jelka sa 20.000 lampica

Zasijala jelka u Budvi – foto Mediabiro

U crnogorskoj prijestonici turizma sve je već uveliko spremno za proslavu novogdišnjih praznika. Danas je u Budvi upaljeno 20.000 led lampica  na jelki od 12m , koja će  krasiti trg ispred Starog grada na radost mnogobrojnih posjetilaca, turista ali i lokalnog stanovništva.  Svečani događaj organizovala je Turistička organizacija Budve u saradnji sa Opštinom Budva, a kako bi praznična čarolija bila što ljepša potrudio se Dječiji gradski hor iz Budve, kojim rukovode Renata Perazić i Milica Radoman, kao i gudački kvartet “Allegria” iz Podgorice.

“Sam čin paljenja lampica predstavlja jednu lijepu uvertiru za sledeću godinu. Želimo puno sjaja svakom pojedincu, kao i uspješnu turističku godinu za sve”, kazala je predstavnica Turističke organizacije Budve Tamara Marković i ujedno čestitala katolički Božić svim sugrađanima ali i brojnim posetiocima koji se trenutno nalaze u budvanskim hotelima.

Zasijala jelka u Budvi – foto Mediabiro

Poznate novogodišnje melodije odzvanjale su na platou ispred starog grada, a jedan od najmlađih članova dječijeg gradskog hora, Luka Adrović kazao je da se marljivo spremao za ovaj nastup i da ga je novogodišnja jelka jako usrećila.

“Pjevali smo dvije pjesme, “Zvončići” i “Preko brda preko brega”. Dobro se zavabavljam ovdje sa svojim prijateljima”, kazao je on.

Profesorica muzike, Milica Radoman pohvalila je raznovrsan muzički program, posebno tokom trajanja manifestacije “Budi u Budvi” i naglasila da su se u okviru iste organizovali i brojni koncerti klasične muzike.

“Organizovali smo koncerte klasične muzike kao i džez nastupe, tako smo i došli na ideju da upravo večeras nastupi kvartet “Allegria”, a sudeći po reakcijama publike, to je bio odličan potez”, poručila je ona.

Zasijala jelka u Budvi – foto Mediabiro

Brojni građani i posjetioci uživali su u prazničnoj čaroliji, a čini se da je u Budvi sve već spremno za ispraćaj stare i doček nove 2024 godine. Turista iz Perua nije krio oduševljenjem ukrašenom novogodišnjom jelkom, kaže da je u Budvu doputovao sa suprugom te da je oduševljen performansom na platou ispred Starog grada.

“Ovo je prvi put da smo u Crnoj Gori i oduševljen sam ljepotom ove zemlje, posebno Budvom. Jako sam srećan što sam ovdje,  želim svima da čestitam predstojeće praznike”, kazao je on.

Najčitanije