14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

U Herceg Novom 7,59 hiljada turista

Herceg Novi – foto TO HN

U Herceg Novom boravi 7,59 hiljada turista, što je 170 odsto ostvarenog prometa gostiju u istom prošlogodišnjem periodu.

Prema podacima hercegnovske Turističke organizacije (TO), od ukupnog broja gostiju stranih je 6,78 hiljada, a domaćih 814.

U hotelima boravi 3,81 hiljada turista, a u domaćinstvima 3,74 hiljade.

U auto-kampovima odmara 46 turista, dok u hostelima nema prijavljenih gostiju.

OD 01. JUNA POČELI SA RADOM SEZONSKI TURISTOČKO INFORMATIVNI BIROI
Turistička organizacija Herceg Novi od 01.juna 2022. godine otvorila je sezonske turističko informativne biroe pa tako u svakom mjestu na hercegnovskoj rivijeri može da se obavi prijava boravka i gostima pruže sve potrebne turističke informacije.
Turist info

Pored Turističko informativnih biroa koji su otvoreni tokom cijele godine na lokacijama; MZ – Igalo, Igalo , Glavna autobuska stanica, Trg Nikole Đurkovića, TIB-Škver, Meljine – kružni tok i Kamenari, od 01. juna sa radom počeli su i ; Kiosk Igalo – Dubrovačka ulica, TIB Savina – ulica Branka Ćopića, MZ – Kumbor, MZ – Đenovići, TIB Baošići – pored bazena, TIB Baošići – autobusko stajalište i MZ – Bijela.

Turističko informativni biro MZ – Zelenika počinje sa radom početkom naredne sedmice, dok dva info punkta na Luštici – Rose i Žanjic sa radom počinju 15. juna.
Sa radom su već počela i dva info punkta za prijavu plovila u marinama Lazure i Portonovi.

Pored prijave boravka, naplata boravišne takse vrši se u sledećim biroima; MZ-Igalo, Igalo-Baron, TIB Trg Nikole Đurkovića, TIB Meljine, MZ-Đenovići, TIB Baošići-autobusko stajalište i TIB Kamenari.

Podsjećamo, strani i crnogorski državljani bez prijavljenog prebivališta u Crnoj Gori u obavezi su prijaviti boravak u roku od 24 sata od ulaska u Crnu Goru. Prema Zakonu o strancima izdavaoci privatnog smještaja su dužni da izvrše prijavu boravka svojih gostiju. Izdavaoci smještaja za sve informacije koje se tiču dokumentacije neophodne za prijavu boravka turista mogu se obratiti u navedenim TIB-ovima u toku naznačenog radnog vremena ili u sjedištu Turističke organizacije svakog radnog dana od 7 do15 sati.

Radno vrijeme Turističko informativnih biroa je ponedeljak-subota od 08h do 21h.

Najčitanije