22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

U Herceg Novom boravi oko 28.500 hiljada registrovanih gostiju

Herceg Novi – Foto konobakruso.me

U Herceg Novom trenutno boravi oko 28.500 hiljada gostiju, što je za 13% više nego u istom periodu prošle godine. U Turističkoj organizaciji Herceg Novi su zadovoljni i predsezonom i sezonom, koje su doprinijele izuzetnim ekonomskim parametrima.

Prema riječima Dalibora Vukovića iz lokalne Turističke organizacije H. Novi bilježi dobru posjetu u hotelima i što je najvažnije ekonomski parametri su izuzetno dobri, znajući da su cijene u hotelima bile nešto veće, u prosjeku 15% odsto a negdje i više u odnosu na prošlu godinu. Bruto prihodi će vjerovatno biti rekordni, tako da možemo reći da iako će izostati najavljivani rekordi po broju dolazaka kada je sezona u pitanju, rekorda će ipak biti, istakao je Vuković.

U privatnom smještaju je od 1. juna do posljednjeg presjeka zabilježen pad posjete od 3%, međutim, navodi Vuković, povećanjem prosječne dužine boravka gostiju koja ove godine iznosi 9,02 dana u odnosu na prošlu godinu kada je prosjek bio 8,65, zabilježen je rast noćenja koji je za 2,3% veći nego lani. I u hotelima je zabilježeno povećanje prosječne dužine boravka gostiju.

Vuković kaže da očekuje da se cijene koje su tokom sezone u septembru redukuju kada je smještaj u pitanju.

Izvor:RTHN

Najčitanije