9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Kotoru održana svečana primopredaja dužnosti predsjednika Rotari zajednice Crne Gore

Rotari klub

Rotari klub Kotor bio je domaćin ovogodišnje svečane primopredaje dužnosti predsjednika Rotari i Rotarakt klubova Crne Gore koja je održana 24.06.2023. godine na kotorskoj Citadeli

Ovim je simbolično obilježen kraj jedne i početak nove Rotarijanske godine. Aktuelni predsjednici predali su lente dolazećim predsjednicima koji će u svom mandatu tokom 2023/2024 godine pod novim motom “Donesimo nadu u svijetu” (Create hope in the world) nastaviti sa brojnim uspješnim aktivnostima po kojima je Rotari zajednica u Crnoj Gori prepoznata i cijenjena.

Janko Racković koji je u protekloj rotarijanskoj godini bodio Rotari Klub Kotor predao je lentu predsjednici za rotarijansku 2023/2024 godinu Aleksandri Ivanović.

Rotari klub

On je ovom prilikom istakao: “Godinu je obilježila zajednička akcija “Suviše mali da možemo sami” Rotari zajednice u Crnoj Gori, UNICEF kancelarije i drugih partnera, u okviru koje je sakupljeno 92000 eura za opremanje Centra za neonatologiju Kliničkog centra u Podgorici. Ovu godinu pamtićemo i po nezaboravim druženjima Rotarijanaca gdje smo, uz nezaobilazne humanitarne aktivnosti, jačali saradnju među našim klubovima. I na kraju, u ovoj godini Rotari zajednica u Crnoj Gori postala je bogatija za još jedan klub. Na nedavno održanoj Distriktnoj konferenciji Guverner Nikola Božić uručio je čarter povelju “E-klubu” u Crnoj Gori predsjedniku Borisu Marđonoviću.’’

Na zajedničkoj ceremoniji, predsjedničke dužnosti preuzeli su dolazeći predsjednici svih Rotari i Rotarakt klubova u Crnoj Gori: Mia Raičković Račić – Rotarakt klub Podgorica, Milica Anđušić – Rotarakt klub Budva, Filip Radičević – Rotari klub Podgorica, Pero Duletić – Rotari klub Budva, Liridon Tafica – Rotari klub Ulcinj, Vukoman Kljajević – Rotari klub Bijelo Polje, Radan Laušević – Rotari klub Pljevlja i Stevan Milošević – Rotari klub Bar.

Svečanu ceremoniju svojim prisustvom uveličali su članovi Distriktnog lideršip tima za Crnu Goru  Aleksandar Radojičić, Guverner Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora za 2023/2024 i dolazeći Guverner Veliša Stamatović za 2025/2026.

Rotari klub

Guverner Radojičić ovom prilikom je kazao: “Točak rotarijanstva nastavlja da se okreće, novi lideri preuzimaju odgovornost za dostizanje naše vizije gdje su ljudi širom planete jednaki i ujedinjeni. Naša tema za novu rotarijansku godinu nam daje novu inspiraciju i motiv da donesemo nadu širom svijeta onima kojima je to potrebno! Moj tim i ja, kao i svi Rotarijanci, ćemo biti maksimalno posvećeni našoj filantropskoj misiji i cilju da donesemo što više osmeijeha i nade širom planete!”

Rotari zajednicu u Crnoj Gori čini  oko 170 rotarijanaca iz 8 klubova – Podgorica, Budva, Ulcinj, Bar, Pljevlja, Bijelo Polje, Kotor i novog E-Kluba Crna Gora, kao i  oko 30 rotaraktovaca iz – Rotarakt kluba Podgorica i Rotarakt kluba Budva.  Iz godine u godinu Rotari zajednica u Crnoj Gori jača, a njena snaga ogleda se u brojnim humanitarnim aktivnostima, zajedništvu i prije svega, prijateljstvu.

Nova Rotarjanska godina počinje 01. jula, a narednih 12 mejseci, pod motom “Donesimo nadu svijetu”  preko 1 300 000 rotarijanaca širom svijeta fokusiraće svoje aktivnosti i projekte na jačanje uloge mladih ženja, važnost mentalnog zdravlja, prilagođavanje klimatskim promjenama, kao  drugim oblastima djelovanja Rotari zajednice.

Najčitanije