14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

U Kotoru otvoren Centar za mentalno zdravlje

Foto Radio Kotor

Ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Dragoslav Šćekić i direktor JZU Dom zdravlja Kotor dr Igor Kumburović u petak su svečano otvorili rekonstruisane prostorije Centra za mentalno zdravlje.


Rekonstrukcijom Centra za mentalno zdravlje, koji se nalazi u okviru Doma zdravlja Kotor, zaokruženo je ulaganje u prostornu i tehničko-tehnološku modernizaciju te zdravstvene ustanove, ocijenio je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

Zahvaljujući, prije svega, viziji direktora DZ Kotor Igora Kumburovića, njegovim zavidnim organizacionim i menadžerskim sposobnostima, u Domu zdravlja Kotor stvoren je ambijent u kojem se pruža kvalitetna i efikasna zdravstvena zaštita, zasnovana na savremenim doktrinama medicine- rekao je Šćekić.

Prema njegovim riječima, odgovornim i domaćinskim poslovanjem i pravilnim upravljanjem resursima, Dom zdravlja Kotor je finansiranje najvećeg dijela investicija i radova obezbijedio upravo iz sredstava ustanove.

– Danas Dom zdravlja Kotor po izgledu, opremi, kvalitetu i obimu zdravstvenih usluga stoji rame uz rame sa najsavremenijim zdravstvenim centrima tog nivoa zdravstvene zaštite- ocijenio je ministar.

Ščekić je napomenuo da je na putu razvoja Dom zdravlja Kotro imao i imaće nedvosmislenu podršku Ministarstva zdravlja.

On je poručio da će nastaviti da ulažu u izgradnju kvalitetnog i efikasnog zdravstvenog sistema.

Kako je rekao, konačno su počeli konretni projekti u zdravstvu i trenutno su u fazi izgradnje i rekonstrukcije objekti u vrijednosti više od 20 miliona eura.

Najčitanije