7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

U Luku Kotor će uploviti 506 kruzera, koji će dovesti preko 700.000 putnika

Boka Kotorska – foto Boka News

Na osnovu do sada potvrđenih rezervacija, Luka Kotor će ove godine imati 506 dolazaka brodova renomiranih svjetskih kruzing kompanija sa preko 700.000 putnika, a prvi dolasci većih kruzera očekuju se u drugoj polovini marta kada će i zvanično početi kruzing sezona.

U prošloj godini, koja je slovila za jednu od uspješnijih, bila su 423 dolaska kruzera, sa 505.000 putnika, s tim što je zbog loših vremenskih uslova u oktobru i novembru otkazano oko 12 dolazaka.

U odnosu na prošlu godinu ovo značajno povećanje dolazaka kruzera i putnika od 17% pa je tim povodom potrebno angažovati sve kapacitete radi što bolje pripreme i organizacije na nivou Kotora i regiona, čulo se juče na sastanku za pripremu kruzing sezone održanom u prostorijama AD “Luka Kotor”.

Izvršni direktor “Luke Kotor” Kotor Ljubo Radović, zajedno sa potpredsjednikom Opštine Kotor Nebojšom Ševaljevićem i saradnicima, pozvao je na saradnju predstavnike izletničkih agencija koje posluju u okviru luke i predstavio koncept planiranja i organizacije kruzing sezone.

Najčitanije