16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Murteru započela humanitarna regata Jedrima protiv droge

murter-aerial-dario-bajurin-fotolia

Vikend na otoku Murter u znaku je 20. jubilarne regate Jedrima protiv droge, a akvatorijem Murtera prodefiliralo je 50 brodova s više od 450 sudionika iz 17 zemalja s ciljem pomaganja potrebitima.

Ovogodišnja regata Jedrima protiv droge drugi je najveći europski skup humanitarne organizacije Lions Clubs International te ujedno i proslava 100. obljetnice djelovanja Lionsa u svijetu.

Iznimno smo ponosni što smo u proteklih 20 godina regate uspjeli prikupiti više od 200 hiljada kuna za borbu protiv ovisnosti, a tim sredstvima pridodat ćemo i prihod od ovogodišnje regate. Ove godine po prvi put s nama plove i osobe na rehabilitaciji od droge iz udruge Cenacolo“, kazala je predstavnica udruge Lions Hrvatska Vesna Boinović Grubić uime organizatora regate.

Posade su se dugo pripremale za regatu, a jedna je od najatraktivnijih posada na čelu s jedriličarem Leom Lemešićem, TV-voditeljicom Tončicom Čeljuskom i opernom divom Antonellom Malis.

“Veliko mi je zadovoljstvo prisustvovati ovakvom hvalevrijednom događaju, prije svega zbog humanitarnog karaktera i izuzetne ideje organizatora. U ova dva dana uživat ćemo u Kornatskom arhipelagu i naravno zajedničkoj zabavi i dobrom raspoloženju“, kazao je Lemešić, koji je prije nekoliko godina jedrilicom oplovio svijet.

Povodom jubilarne 20. regate Jedrima protiv droge na Murteru bit će postavljena i vremenska kapsula opremljena Poveljom humanosti s potpisima svih sudionika regate te zapisima o dosadašnjim prikupljenim sredstvima za pomaganje potrebitima i postignutim ciljevima. Uz podršku gradonačelnika Općine Murter postavit će se i ploča Murter – prijatelj Lionsa.

Najčitanije