17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

U napadu na Kramatorsk poginulo osam osoba

Posljedice napada na Kramatorsk
Foto: Oleksandr Ratushniak / REUTERS

Broj poginulih u ruskom napadu na istočni ukrajinski grad Kramatorsk popeo se na osam, izvijestile su u srijedu ukrajinske hitne službe, dodajući da je 56 osoba ozlijeđeno.

Raste broj poginulih u ruskom napadu na ukrajinski Kramatorsk

Ruski projektil pogodio je u utorak prepuni restoran u središtu Kramatorska. Iz ruševina su izvučene tri osobe, dodaju hitne službe. Drugi projektil pogodio je selo na rubu Kramatorska, ranivši petero, ali glavne žrtve bile su u restoranu gdje je među mrtvima najmanje troje djece.

– Spasioci traže ljude ispod ruševina uništene zgrade, rekli su dužnosnici hitnih službi u aplikaciji Telegram.

Ruski projektil također je pogodio skupinu zgrada u Kremenčuku, oko 375 km zapadno u središnjoj Ukrajini, točno godinu dana nakon napada na tamošnji trgovački centar u kojem je ubijeno najmanje 20 ljudi. U posljednjem napadu nije bilo žrtava.

Britanci naglasili kako je sabotaža opskrbnih pravaca jedan od glavnih problema ruske vojske

U svom dnevnom izvještaju o situaciji u Ukrajini, Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva osvrnulo se na probleme na koje ruska vojska nailazi kada je u pitanju održavanje opskrbnih pravaca prema Zaporiškoj Oblasti.

– Dana 22. juna u ranim jutarnjim satima, ukrajinska vojska pogodila je mostove Chonhar između Krima i Hersonske oblasti, rekli su.

– Ovi mostovi su služili kao glavni dobavni pravci između Krima i grada Hersona. Činili su glavnu crtu opskrbe između ruskog logističkog čvorišta u Džankoju i zaporiškog sektora gdje se ruske snage trenutno brane od ukrajinskih napada. Privremeno zatvaranje ove vitalne rute znači dvostruko više potrebnog vremena za dovoz zaliha na front, objasnili su u ministarstvu.

Dodali su kako je ruska vojska već sagradila pontonske mostove, ali da je promet na njima ograničen.

– Postoje indicije kako su ruske vlasti gotovo sigurno sagradile pontonske mostove kao zamjenu. Pretpostavlja se kako su mostovi namijenjeni samo za vojnu upotrebu. Brzina kojom su sagrađeni pokazuje koliko je ova ruta bitna za rusku vojsku unutar Ukrajine, zaključili su.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije