21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

U okviru humanitarne akcije “Srcem za Crnu Goru” prikupljeno blizu 800.000 eur-a

Foto Media biro

U podnožju zidina Starog Bara, istorijskog jezgra južne Crne Gore, donatorskim večem u okviru humanitarne akcije “Srcem za Crnu Goru”, sinoć je zvanično obilježen kraj decembarske plemenite misije Fondacije Hemiias, Budi human i humanitarnog fonda Hilal, koji su zajedničkim snagama, uz podršku brojnih solidarnih prijatelja širom svijeta, uspjeli da prema posljednjim informacijama na sajtu humanost.com prikupe sredstva u iznosu od 793.125 EUR.

Osim što je podsjetio da će prikupljeni novac biti usmjeren ka djeci i odraslima koji čekaju na liječenje, kao i za porodice koje nemaju osnovne uslove za život, humanista i prijatelj akcije, Hajriz Brčvak, istakao je da se nada da će ovakva vrsta okupljanja postaviti temelje onoga što je zadatak i želja naših srca.

– Ova noć je posebna. I treba da bude posebna, jer se do sada nije desilo ovako nešto. Svi, zajedno, treba da pokažemo jedinstvo, snagu i humanost Crne Gore. Evo dokaza da možemo da mijenjamo nas i živote ljudi. Neka ovo bude poziv svakom čovjeku za činjenje dobrog djela. Mi smo prolaznici i korisnici ovog materijalnog svijeta i dunjaluka, a dobra djela ostaju da žive i poslije nas – izjavio je Brčvak.

Sumu od 100.000 EUR doniralo je Udruženje Pomozi.ba, a njegov osnivač, Elvir Karalić, tim povodom je kazao da događaj predstavlja idealnu priliku da se oduže Brčvaku za sve ono što je uradio u Bosni i Hercegovini.

– Naša donacija je prvenstveno namijenjena oboljelim građanima Crne Gore. Ušli smo u jednu utakmicu. Trebaće nam vremena da stignemo Hačka, ali evo, krenuli smo, pa ćemo vidjeti hoćemo li dostići sve ono što je on uradio za naše ljude. Zahvaljujem mu se za sav doprinos – poručio je Karalić.

(Foto: Media Biro)
Sa njim je bio saglasan i osnivač Fondacije Budi human, Goran Jovanović, koji nije krio zadovoljstvo zbog činjenice što je njegova organizacija učestvovala u humanitarnoj akciji.

– Druga organizacija humanost.com nastala je kao proizvod vizija i ideje koje ima gospodin Brčvak. Prije sedam mjeseci, razgovarali smo o tome da pokrenemo novu platformu gdje se neće pomogati samo djeci, već i odraslim ljudima kojima je neophodna transplatacija. Iskreno se nadam da nas očekuje još dosta sličnih projekata – kazao je Jovanović.

Predstavnik humanitarnog Fonda Hilal, Nusret Erović, pozvao je građane da budu dio, kako je kazao, lijepe priče, i pomognu velikom broju porodica da dobiju krov nad glavom, kao i onima kojima su neophodni ljekovi.

Podsjećamo, humanitarna akcija “Srcem za Crnu Goru” počela je 15. decembra, a osim mnogobrojnih građana, podržao je i košarkaš Portlanda i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Jusuf Nurkić, koji je donirao 50.000 EUR.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije