17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

U planu sanacija dijela puta Zelenika – Sasovići

put zelenika sasovici

Preko kilometar puta od Zelenike do Sasovića biće asfaltirano tokom narednih mjesec dana, čime će biti sanirana dionica na čiju su oronulost i neuslovnost mještani više puta ukazivali.

Nakon izvršenih radova, rupe na tom putu i manjak proširenja za mimoilaženje vozila biće prošlost. Ovaj projekat predstavlja jednu od planiranih realizacija infrastrukturnih projekata u naseljima na teritoriji cijele opštine, saopšteno je tokom obilaska terena potpredsjednika Opštine Herceg Novi Miloša Konjevića i saradnika.

Iz lokalne uprave navode da je Uprava javnih radova Crne Gore za ovu godinu obezbijedila 200 hiljada eura za sanaciju putne infrastrukture u našem gradu, a ovaj projekat koštaće između 60 i 70 hiljada eura. Preostala sredstva, uz ona predviđena budžetom Opštine Herceg Novi, biće usmjerena na sanaciju putne infrastrukture i u drugim naseljima.

Potpredsjednik Konjević ističe da lokalna uprava za ovu godinu ima u planu rekonstrukcije i sanacije više putnih dionica u gradskim i prigradskim naseljima, kao i u zaleđu Herceg Novog. U sklopu ovog projekta, biće asfaltirana i dionica od Doma penzionera do Džorovog mosta, što će koštati oko 20 hiljada eura, kao i put uz pumpnu stanicu, nakon izvršenih kanalizacionih radova.

„Posvećeni smo projektima unaprijeđenja lokalne putne mreže jer oni spajaju više tačaka koje su prioriteti rada lokalne uprave – podižu kvaliteta života građana, uljepšavaju lice našeg grada i doprinose vrijednovanju bogatih potencijala novskog zaleđa“, rekao je Konjević.

put zelenika sasovici

On je naglasio da hercegnovska lokalna uprava cijeni razumijevanje Uprave javnih radova Crne Gore za potrebe grada, pokazano time što su sredstva opredijeljena za Herceg Novi ove godine znatno veća nego prošle, kada su iznosila oko 50 hiljada eura.

Osvrćući se na projekte uređenja puteva u zaleđu tokom protekle godine, Konjević je  istakao radove na probijanju puta do Rujeva u Zelenici i uređenju dionice puta prema Vrbanju. Kako je kazao, ovakvi projekti su potrebni Novom, što potvrđuju i dobre reakcije mještana koji se rado uključuju u inicijative lokalne uprave i učestvuju u skladu sa svojim mogućnostima.

Najčitanije