14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

U Podgorici 50. 000 građana poručilo “ne damo državu”

Podgorica – foto Uprava policije

Na, kako su ga organzatori nazvali, građanskom i patriotskom skupu za odbranu nezavisne građanske Crne Gore, po procjeni Uprave policije, na Trgu nezavisnosti u Podgorici bilo je prisutno oko 50.000 građana i sve je proteklo bez incidenata.

Na večerašnji skup došli su građani iz više opština i to u kolonama sa istaknutim državnim zastavama. Skup je, kako je i najavljeno, počeo u 19 sati. Učesnici su poručili “ne damo državu”.

Skup je završen bakljadom i intoniranjem crnogorske himne, bez incidenata.

Prisutnima se obratio Predrag Vušurović i pročitao pisanje Glasa crnogorca prije skoro vijek i poručio da treba da budemo dostojni svojih predaka.

Podgorica – foto Uprava policije

“Crnogorci, sjeni predaka vaših od deset vijekova gledaju na vas. Ne osramotite ih. Ne osramotite kralja mučenika. Pokažimo se kao vazda da smo dostojni potomci svojih slavnih predaka koji su svojim herojskim podvizima vjekovima zadivljavali svijet”, piše, Glas crnogorca, nakon smrti velikog Nikole Mirkova 1921. godine prije skoro vijek.

Vušurović je prisutnima postavio pitanje nije li i ovo danas, i ovdje usljed i s vama i vama obnovljene Crne Gore, i jedini pravi stav i glas Crnogorca i svakog njenog građanina koji nema ni rezervnu ni dopunsku domovinu.

Uoči večerašnjeg skupa premijer Duško Marković je na Twiteru poručio “Da je vječna Crna Gora”.

Najčitanije