20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

U Porto Montenegru zadovoljni posjećenošću, hotel Regent već ostvario sve zacrtane ciljeve

Porto Montenegro

Turistička sezona je u jeku a posjećenost Porto Montenegra je na zadovoljavajućem nivou, rekao je za Agenciju Mediabiro PR Porto Montenegra Danilo Kalezić.

„U naselju imamo nekih 220 vlasnika stanova, porodica koje su došle u Crnu Goru kako bi provele odmor. I Marina bilježi odličnu popunjenost, mi smo na oko 83 odsto popunjenosti. Što se marine tiče, računamo da ćemo u avgustu dobaciti i do 90 odsto, što je nešto jače od 400 vezova popunjenih za sezonu“, kazao je Kalezić.

Najviše gostiju je iz regiona, Ukrajine i Velike Britanije. Centralna Evropa, zemlje EU generalno su stabilne. U Porto Montenegru bilježe blagi pad dolazaka iz Turske ali i veći broj posjeta iz Dubaija zbog direktnog leta Dubai – Tivat.

Govoreći o brojkama, Kalezić je kazao da je ova godina prilično slična 2019.

„Mi smo i 2019. godine u ovom periodu bili na nekih 80 – 83 odsto popunjenosti kada je marina u pitanju. U suštini nema neke prevelike i zabrinjavajuće razlike o kojoj smo mi mislili da će se desiti kada je 2019. godina u pitanju. Struktura gostiju se mijenja, ima manje Rusa i Turaka, ali sve više iz regiona, Kosova, Albanije, Srbije i BiH“, kazao je on.

Kalezić kaže da su najave za dalji tok sezone stabilne.

„Mi računamo da smo preskočili onu crvenu liniju da da broj dolazaka može biti samo stabilniji. Mi kroz čitav set naših događaja ali i marketing aktivnosti koje imamo na različitim teritorijama pokazujemo da će sezone definitivno biti i damće biti stabilna. Što se postsezone tiče teško je najavljivati zbog epidemiološke situacije. Mi smo optimisti i puno radimo na ekstenziji sezone, na čarter sezoni“, poručuje on.

Porto Montenegro

PR hotela Regent Elena Ljiljanić za agenciju Mediabiro saopštila je da je taj hotel sve ciljeve koji su bili predviđeni za sve mjesece 2021. godine već odavno prevazišao.

„Ukoliko se ovaj trend nastavi prevazići ćemo rekordnu 2019. godinu.

Zbog rekordnih rezultata možemo zahvaliti na prvom mjestu reputaciji koja je izgrađena tokom godina, činjenici da su ljudi bili željni odmora, da je luksuz uvijek preživljavao gledano sa istorijskog stanovišta i što smo uvijek bili spremni da strategiju adaptiramo trendovima na tržištu. Osim toga reputaciji je doprinijelo što u luksuznim hotelima imate garanciju da je obećanje o kvalitetu usluga i higijeni uvijek biti isporučeno“, poručila je ona.

Što se tiče strukture gostiju prva odrednica je region, a zatim Ukrajina. Ljiljanić kaže da je interesantno što su novootvoreni letovi iz Kazahstana u samom počeku otvaranja aviolinije njima donijeli preko stotinu noćenja.

Ona  je podsjetila da hotel Regent tradicionalno ima jedan lijep kalendar događaja te da su uvijek tu da podrže kvalitetne sadržaje koji se dešavaju kako u Porto Montenegru tako i van njega.

Istakla je kako ovo ljeto za njih protiče u zelenom tonu.

„International Fashion festival je u jednoj svojoj zelenoj ediciji tako da smo najavili jedno zeleno ljeto i izuzetno nam je drago da ovu zelenu notu ljeta podržimo činjenicom da smo u protekle dvije godine svoj karbonski otisak smanjili za oko 30 odsto“, zaključuje ona.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije