24 C
Kotor

Slušaj online radio

U ruskom avionu koji se srušio bili su ukrajinski ratni zarobljenici

Avion – Foto GettyImages

Svi putnici u vojnome zrakoplovu koji se srušio u Belgorodskoj oblasti poginuli su, rekao je tamošnji guverner Vjačeslav Gladkov, prenosi BBC, a državna novinska agencija RIA prenijela je priopćenje ministarstva obrane da je prevozio 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika koji su trebali biti razmijenjeni za ruske zarobljenike.

– Vojni transportni zrakoplov srušio se u okrugu Koročanski. Pao je u polje nedaleko od sela. Svi putnici koji su se nalazili u zrakoplovu poginuli su, napisao je Gladkov na Telegramu.

Dodao je da je mjesto nesreće sada ograđeno i da je trenutačno u tijeku očevid.

Ranije je državna novinska agencija RIA objavila priopćenje ministarstva obrane prema kojemu se u srijedu blizu ukrajinske granice srušio vojni transportni zrakoplov Iljušin Il-76.

U njemu je bilo 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika koji su trebali biti razmijenjeni za ruske zarobljenike.

U zrakoplovu su ukupno bile 74 osobe, među kojima šest članova posade i tri stražara, prenijela je RIA objavu ministarstva obrane. Nisu objavljene pojedinosti o uzroku pada.

Andrej Kartapolov, zastupnik u ruskom parlamentu i umirovljeni general, za vrijeme sjednice parlamenta rekao je da su zrakoplov oborile tri rakete, no nije naveo izvor svojih informacija.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je Ukrajina oborila vojni zrakoplov koji se srušio u ruskoj regiji Belgorod, nazvavši to “barbarskim” činom, izvijestila je državna novinska agencija TASS.

Reuters nije mogao odmah provjeriti detalje tko je bio u avionu, ali Rusija i Ukrajina redovito razmjenjuju ratne zarobljenike. Ukrajinsko ministarstvo obrane i zračne snage nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentarom.

Videosnimka koju je na Telegramu objavila Baza, kanal povezan s ruskim sigurnosnim službama, a potvrdio Reuters, prikazuje veliki zrakoplov kako pada u blizini sela Jablonovo u regiji Belgorod i nakon eksplozije pretvara se u golemu vatrenu kuglu.

Regija Belgorod, koja graniči s Ukrajinom, bila je pod čestim napadima Ukrajine posljednjih mjeseci, uključujući prosinački raketni napad u kojem je poginulo 25 ljudi.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije