18 C
Kotor

Slušaj online radio

U sedam dana zbog prekršaja na moru oko Splita kažnjeno 38 osoba: Plovilima upravljaju i osobe bez dozvola

Pomorska policija

U proteklih sedam dana policijski službenici Postaje pomorske policije Split su procesuirali ukupno 38 osoba zbog počinjenja različitih prekršaja vezanih uz sigurnost plovidbe, ali i ostalih zakona iz nadležnosti policije.

Policijski službenici su osobe sankcionirali uglavnom zbog prekrcaja osoba, nedostatka dokaza o stručnoj osposobljenosti, iz razloga jer na plovilu nije bilo drugog člana posade i zbog ne posjedovanja potrebnih isprava, a sve sukladno Pomorskom zakonu i ostalim zakonima koji se odnose na sigurnost plovidbe, navode iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Također, policijski službenici Postaje pomorske policije Split su  sudjelovali u tri  zajedničke akcije nadzora na moru koje su proveli s djelatnicima Carine Split, Državnog inspektorata i Obalne straže.

Policijski službenici će i dalje tijekom turističke sezone, u cilju prevencije, nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru, samostalno, ali i u suradnji s drugim službama.

– Posebno upozoravamo osobe koje upravljaju gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon, da se obavezno pridržavaju  propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba, kažu iz policije.

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi zabilježili što manje negativnih događaja na moru.

Najčitanije