12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

U Svjetovalištu za mlade predavanjem o psihoaktivnim supstancama obilježen Dan dobrih djela

DZ Tivat radionica

Savjetovalište za mlade Doma zdravlja Tivat, u saradnji sa volenterskim klubom SMŠ „Mladost“ , obilježilo je protekle sedmice Dan dobrih djela. U sklopu ovih aktivnosti održano je predavanje na temu „Psihoaktivne supstance“.

Dan dobrih djela je godišnja tradicija koja se organizuje širom svijeta od 2007. godine, a u Evropi se ovaj da obilježava od 2012. godine i okuplja veliki broj volontera koji tog dana šire empatiju, altruizam i humanost.

Predavanje, koje je bilo namenjeno učenicima osmog razreda Osnovne škole „Drago Milović“, održala je dr Bojana Mirović, u čemu su joj pomogli učenici SMŠ „Mladost“  Andrijom Žižićem, Bogdanom Vučkovićem, Viktorom Mihajlovićem i Vojislavom Buzićem.

Dr Milović upozorila je osnovce da psihoaktivne supstance predstavljaju sve materije koje mijenjaju stanje svijesti, opažanje, misljenje, raspoloženje i ponasanje i dovode do nastanka bolesti zavisnosti.

DZ Tivat radionica

Ona je naglasila da borba protiv bolesti zavisnosti ima za cilj podizanje svijesti stanovništva o štetnim efektima psihoaktivnih supstanci i uključivanje cijelog društva pri suzbijanju njihovog korišćenja.

Primarna prevencija odnosno sprečavanje nastanka bolesti zavisnosti je najvažnija. Da bismo to postigli neophodna je edukacija i sistematičan rad sa djecom i omladinom. Kroz aktivnosti Savjetovališta za mlade Dom zdravlja Tivat čini sve da mladima što više približi ovu oblast i uputi u sve opasnosti koje sa sobom nosi upotreba psihoaktivnioh supstanci.

Najčitanije