7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivatskom zalivu spašen gliser sa šest putnika

Gliser foto UPS

Gliser tipa “Glastron” dug 7 metara na kojem se nalazilo šest njemačkih državljana, našao se večeras u nevolji u Tivatskom zalivu. Naime, došlo je do pregrijavanja motora pa je gliser ostao bez pogona u akvatoriju između svjetionika na plićini Tunja i rta Debela glava na ostrvu Sveti Marko.

Pomorski operativni centar Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) dobio je u 21.18 sati poziv za pomoć sa onesposobljenost glisera koga je nosila struja i prijetila da ga nasuče na plićinu Tunja.

“Shodo potpisanom SAR sporazumu, angažovane su kompanije POLE STAR (Andrej Frančesković) i NIK NAT (Milan Tepavac) iz Tivta, koji su se tada sa svojim plovilima nalazili na moru. Francesković i Tepavac su odmah pronašli gliser sa njemačkim državljanima između svetionika Tunja i rta Debela Glava i uzeli ga u tegalj.

Akcija je uspješno završena uplovljavanje svih plovila u Airport marinu u uvali Brdišta kod Ostrva cvijeća”- kazao je načelnik Sektora traganja i spašavanja na moru UPSUL CG Žarko Lukšić.

Izvor:S.L.

Najčitanije