8 C
Kotor

Slušaj online radio

Retropsektiva devetog Kotoskog dana pozorišta za djecu

Deveti dan 29. Kotorskog festivala pozorišta ispratili sa velikim interesovanjem za dnevne programe, a naredne radosno iščekujemo!

Juče smo u našem gradu ugostili Gradsko Kazalište Žar ptica sa predstavom „Pustolovine Barona Minhauzena“. Ove nesvakidašnje pustolovine govore o jednom pustolovu ali istovremeno i o jednom običnom čovjeku čija mašta može da ga odvede na najzanimljivija i najšašavija putovanja čak i dok obavlja dnevne aktivnosti poput čišćenja i spremanja!  Djeca su uživala u pustolovinama i maštanjima naših prijatelja iz Zagreba u dva termina – 18, a zatim 20 časova u Kulturnom centru „Nikola Đurković“.

Sa velikim interesovanjem ispratili smo i premijere filmskih ostvarenja polaznika filmske radionice Beštijice pod nazivom „Sjutra počinje danas“. Od marta mjeseca naši drugari vrijedno su radili na svojim filmovima pod rediteljskom palicom Andrije Rašovića. Njihovi filmovi oduševili su sve prisutne i sa sigurnošću možemo reći da su na pomolu veliki filmski stvaraoci!

9. Dan KFPD, foto: K.Vulović

Na Ljetnjoj pozornici zajedno smo maštali sa djecom iz Dječijeg saveza Tivta i Dječijeg saveza Podgorice koji su svoj program pod nazivom „Maštanjima nikad kraja“ ispunili plesom, glumom i pjesmom, začinjen smijehom i radošću.

Desetog dana festivala iz Podgorice nam dolaze malo drugačija i neobična „Tri praseta“. Zaljubljeni vuk i pomalo lukavi prasići junaci su ove malo izmijenjene basne. Pozivamo sve male i velike ljude da nam se pridruže i kroz zabavu izvuku zanimljivu pouku ove priče u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ u dva termina, u 18 časova, a zatim u 21 čas.

Na likovno-literarnom konkursu pod nazivom Baš je dobro dijete biti pristiglo je mnogo radova osnovaca širom Crne Gore i regiona – bilo je teško odabrati najbolje među njima, a danas ćemo saznati ko su naši mladi talenti!

Na Ljetnjoj sceni sa početkom u 21 čas imaćemo priliku da prisustvujemo programu „Veče sa Alisom“  i tačkama koje izvode talentovani polaznici plesnog studija Alisa iz Kotora, a vas pozivamo da zaigrate u njihovom ritmu!

9. Dan KFPD, foto: K.Vulović

Jedanaestog dana Festivala u festivalski Kotor stiže „Maca papučarica“! Preporučujemo vam da dobro čuvate svoje papuče, a ukoliko one nestanu, pridružite se našim junacima u potrazi za kućom Mace Papučarice i otkrivanjem njene tajne! Predstava će se izvesti na Ljetnjoj pozornici sa početkom u 21.30 časova.

Dramski studio Centra za kulturu Požarevac obogatiće naš program lutkarskom predstavom „Miš Maus kuća haus iliti mačak u čizmama“. Vesele i razigrane drugare imaćemo priliku da pogledamo u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ u 20 časova.

Ove godine, ASSITEJ Crna Gora je peti put po redu raspisao konkurs za najbolji dramski tekst za djecu i mlade. Jedanaestog dana Festivala saznaćemo koja drama je nagrađena na javnom čitanju u Bašti Kulturnog centra „Nikola Đurković“ sa početkom u 20.30 časova.

Napominjemo publiku da rezervacije karata nisu obavezne i da je kapacitet gledališta povećan, te da djecu očekujemo u što većem broju i sa što vedrijim raspoloženjem!

Izvor:PR KPDF

Najčitanije