16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu podnijete krivične prijave zbog građenja objekta bez prijave i dokumentacije…

Tivat panorama - foto Anton Gula Marković Boka News
Tivat panorama – foto Anton Gula Marković Boka News

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug” Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, izvršili kontrolu u mjestu Donje Seljanovo i tom prilikom utvrdili da se na stambenoj gradi radi nadogradnja sprata i krovne konstrukcije, a bez neophodne dokumentacije i dozvole.

U službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Tivat prikupljena su obavještenja od S.K. (39) za koju je policija došla do sumnje da je bez pribavijene građevinske dozvole i tehničke dokumentacije nadogradila sprat na zgradi i tako dobila stambeni prostor od 150 m2.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv S.K. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršila krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Osim toga, tivatska policija je rasvijetlila krivično djelo ugrožavanje sigurosti koje je izvršeno na štetu jednog lica kojem je, tada nepoznati izvršilac, u telefonskom razgovoru uputio više prijetećih riječi po život i tijelo oštećenog.

Policijski službenici su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, identifikovali i pronašli izvršioca, te je u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Tivat prikupljeno obaještenje od S.V. iz Republike Srbije. Tom prilikom je utvrđeno da je S.V. oštećeno lice pozivala i upućivala mu prijeteće riječi, dok se nalazila na teritoriji Republike Srbije.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv S.V. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Takođe, u Tivtu je policija lišila slobode i tri lica zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Kod H.H. (21), A.V. (26) i D.V. (35) je u tri odvojena događaja pronađena manja količina opojne droga marihuana.

Najčitanije