26 C
Kotor

Slušaj online radio

U TO Tivat i TO Kotor zadovoljni turističkim rezultatima

Kotor, turisti – foto Mediabiro

Turistička organizacija (TO) Tivat i TO Kotor zadovoljne proteklom turističkom sezonom i ostvarenim prihodima.

Direktori TO Tivat i Kotor, Danica Banjević i Jovan Ristić, saglasni su da će ovogodišnja turistička sezona zavisiti od daljeg razvoja epidimiološke situacije.

Banjević je agenciji Mediabiro kazala da je Tivat u proteklih 11 mjeseci, prema podacima Monstata, posjetilo više od 105 hiljada turista.

„Ako upoređujemo sa 2019. godinom to je oko 32 odsto manje dolazaka, odnosno 17 odsto manje noćenja“, navela je Banjević.

Ona je kazala da je teško u ovakvoj epidemiološkoj situaciju planirati šta će se deseti u ovoj godini.

Direktorica TO Tivat Danica Banjević – foto Boka News

„Vođeni ovim što se desilo prošle godine optimistični smo da ćemo imati dobro posjetu“, rekla je Banjević.

Prema njenim riječima, i konkurentni će imati intezivne marketinške aktivnosti na emitivnim tržištima tako da i u tom dijelu moraju dobro da se pripreme.

„Naš fokus će biti na digitalnim kampanjama i pratićemo situaciju na tržištu. Plasiraćemo kampanje na onim tržištima odakle ćemo imati direktne avio letove i pratićemo epidemiološku situaciju“, istakla je Banjević.

Kako je kazala, struktura turista je bila drugačije u odnosu na godine prije pandemije i prema statistici dominirali su turisti sa tržišta Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine.

Tivat / foto Boka News

Ona smatra da je možda bilo i moguće da su neke mjere uvele tokom glavne turističe sezone, kako bi post sezona bila bolja.

„Opet je pitanje šta bi se dešavalo na našim emitivnim tržištima sa kojih nam dolazi veliki broj turista. Jer sve i da je situacija kod nas bila dobra, na emitivnim tržištima nije bila, tako da bi na kraju bilo isto“, rekla je Banjević.

Ona je poručila da se nada se da će ova godina biti puno bolja i da će ostvariti rezultate dobre rezultate i u periodu prije sezone.

Direktor TO Kotor Jovan Ristić kazao je da je dodatni problem organizaciji predstavljao i veliki dug koji su imali.

„Bilo je vrlo komplikovano, ali mislim da smo se dobro izborili sa tim i sa svim onim što smo sebi postavili kao zadatak, tako da sad možemo da kažemo da je dobra sezona iza nas“, ocijenio je Ristić.

Direktor TO Kotor J. Ristić – foto Boka News

Kada je u pitanju protekla ljetnja turističa sezona i sve one epidemiološke mjere koje su donesene kako bi ona uspjela, Ristić smatra da je to doprinijelo da veliki broj ljudi, pogotovo iz regiona, dođe u Crnu Goru.

„Ali, pred sam kraj sezone imamo porast broja zaraženih. Mislim da smo se svi malo bili opustili i da je greška postojala kod kontrole unutar ugostiteljskih objekata, jer smo vjerovali da je dovoljna kovid potvrda da se zaraza dalje ne širi“, naveo je Ristić.

On je istakao da će se, ukoliko epidemiološka situacija dopusti i ukoliko se svi budu odgovornije ponašali, stvoriti dobri uslovi za organizaciju ljetnje sezone.

„Najave su veoma dobre, interesovanje je na visokom nivou. Ono što znamo da će Crna Gora biti destinacija broj jedan za goste iz najbližeg okruženja“, rekao je Ristić.

Prema njegovim riječima, poznato je i da se kruzing industrija postepeno „vraća u život“, što je veoma bitno za Kotor.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije