16 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu osvanuo veliki mural posvećen pokojnom mitropolitu Amfilohiju

Mural u centru Tivta – foto čitalac

Na zgradi trafostanice u blizini malog gradskog parka na Trgu Dara Petkovića u centru Tivta, jutros je osvanuo veliki mural sa likom pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Na muralu koji pokriva cijelu zapadnu fasadu zgrade, napisana je poruka “Blago meni” i “Bratstvo Tivat”.

Ovim povodom regovala je građanska lista Bokeški Forum (BF) koja je članica vladajuće koalicije na lokalnom nivou u Tivtu zajedno sa građanskim listama “Narod Pobjeđuje” i “Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat”.

Iz BF-a su osudili postavljenje murala.

“Uvijek smo se zalagali za multietnički Tivat, građansku i sekularnu državu u kojem ničija prava i osjećaji neće biti ugroženi. Pokazali smo to i poslije 30. avgusta i lokalnih izbora, kada smo se vodili isključivo interesima svih građana Tivta i pružili ruku saradnje. Uz dužno poštovanje, prema svima, smatramo da je duhovnicima mjesto u vjerskim objektima. Ovakvi slučajevi dovode do još većih podjela među ljudima, a nikakve podjele nam nisu potrebne”- saopštio je BF dodajuči da će  ta građanska lista “kao još uvijek dio loaklne vlasti u Tivtu, uraditi  sve da se sporni mural ukloni u skladu sa zakonom.”

Naveli su i da će o svim daljim svojim koracima javnost pravovremeno obavijestiti “vodeći se isključivo principima građanske tolerancije za koju smo se oduvijek zalagali.”

Izvor:S.L.

Najčitanije