20 C
Kotor

Slušaj online radio

U toku radovi na izgradnji sekundarne kanalizacije u Kumboru

Kumbor sekundarna kanalizacija

U Kumboru, na potezu od Jadranske magistrale do kafića “Amaro”, izvode se radovi na izgradnji sekundarne kanalizacije. Kako je istakao sekretar za komunalne djelatnosti Vasilije Seferović, na ovaj način biće riješen dugogodišnji problem ispuštanja neugodnih mirisa, na šta su građani i Mjesna zajednica još ranije ukazivali.

On je naglasio da je Opština Herceg Novi odlučna u namjeri rješavanja infrastrukturnih problema, kako u pogledu lokalnih saobraćajnica i puteva, tako i po pitanju kanalizacije.

Vrijednost radova, koje su danas zajedno obišli Seferović i direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Aleksandar Kovačević, iznosi 20 hiljada eura, a izvođač je kompanija “Role Inženjering” kao najpovoljniji ponuđač u sprovedenom tenderskom postupku.

Seferović napominje i da će nakon završetka ovih radova biti uređena pješačka staza, a raspisan je i tenderski postupak za izgradnju kanalizacione mreže kod hotela “Olimpija”. Takođe, za desetak dana će početi i radovi na izgradnji kanala za odvod atmosferske kanalizacije u naselju Nemila.

Najčitanije