16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

U Zračnoj luci Dubrovnik dočekana dvomilionita putnica

Dvomilionita putnica – Foto Hina

Jelena Miladinović-Delić iz Ujedinjenog Kraljevstva dvomilionita je putnica u Zračnoj luci Dubrovnik (ZLD), a u Dubrovnik je stigla u subotu u podne letom British Airwaysa (BA) iz Londona.

Miladinović-Delić, koja već 27 godina živi u Ujedinjenom Kraljevstvu, u Dubrovnik je stigla na odmor.

„Prvi put sam u Dubrovnik došla kao jednogodišnje dijete i ovdje su neke od mojih najljepših uspomena u životu. I od tada jako volim Dubrovnik i dolazim skoro jednom godišnje. Cijelo hrvatsko primorje mi je drago jer je lijepo, čisto i uredno. Ovdje sam vrlo rad gost”, rekla je Miladinović-Delić.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Viktor Šober izrazio je zadovoljstvo rezultatom ZLD-a u 2022. godini.

„Možda je i bolji nego što smo očekivali, s obzirom na globalne poremećaje zbog ruske agresije na Ukrajinu u veljači. Pripremali smo se s uračunatim rizikom, ali srećom smo ipak uspjeli ostvariti značajan rezultat. Vratili smo se na magičan broj od dva milijuna putnika, a i financijski smo profitirali, naravno zbog nestabilnosti na tržištu uz nešto veće troškove, od održavanja do većeg zapošljavanja sezonskih radnika”, rekao je Šober.

Šober: Jako nam je važno američko tržište

Dodao je kako će u zimskom redu letenja Dubrovnik biti povezan s tri europska odredišta: Londonom, Istanbulom i Barcelonom.

„Grubu sliku očekivanja od iduće sezone imat ćemo nakon Slot konferencije u Australiji. Jako nam je bitno američko tržište. Želimo tamo biti prisutniji jer im je Dubrovnik privlačan. United Airlines će ranije početi s izravnim letovima najmanje četiri leta tjedno u sezoni”, izjavio je Šober.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako je dolazak dvomilijunte putnice simboličan čin povratka ZLD-a i krajnjeg juga Hrvatske kao destinacije u punu turističku sezonu.

„Ove godine ćemo vjerojatno ostvariti oko 88 posto noćenja u odnosu na 2019. godinu, što je izvanredno. I ZLD se približila s 2019., a skoro izjednačila s 2017. godinom, što pokazuje da se, nakon dvije teške godine, turizam vratio u punini”, istaknuo je Dobroslavić.

Ovo je ukupno četvrti put, a prvi nakon dvije pandemijske godine, da ZLD bilježi dolazak dvomilijuntog putnika. Prvi put stigao je 29. septembra 2017. godine iz Dusseldorfa, a u 2018. godine 11. septembra stigao je na letu iz Zuricha, kao i 23. avgusta 2019. godine.

Izvor:Hina

Najčitanije