11 C
Kotor

Slušaj online radio

“Uči doma” – Snimljeno oko 300 kraćih predavanja

Press konferencija

Od ponedjeljka 23. marta počinje primjena novog koncepta nastave na daljinu koje Ministarstvo prosvjete Crne Gore realizuje pod sloganom “Uči doma”.

Snimljeni materijal biće emitovan tri televizije RTCG2, UciDoma1 (MNE sport 1) i UciDoma2 (MNE sport 2).

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da je u spremanju projekta “Uči doma” učestvovalo oko 160 nastavnika, te da je snimljeno oko 300 kraćih predavanja.

Predavanja su snimanja u Gimnaziji “Slobodan Škerović”, a svoj doprinos projektu, dale su i druge osnovne i srednje škole, kao i drugi subjekti.

Direktori će biti dužni, kako je kazao Šehović, da u narednom periodu dostavljaju planove nedjeljno i koordiniraju između nastavnika i Ministarstva.

Uči doma

“Nastavnici su pokazali odgovornost prema trenutku u kojem smo se našli i država će to znati da cijeni i nagradi”, kazao je Šehović.

Direktorica OŠ “Pavle Rovinski” Dijana Laković je kazala da je uloga roditelja nezamjenjiva da bi djeca imala kontinuitet navika.

“Očekujemo da svakodnevno pratite njihov rad i praćenje TV kanala, ali i rad na zadacima kod predmetnih nastavnika”, poručila je Laković.

Kako je kazala, nije trenutak za zamjerke, za utrkivanje i neutemeljene informacije, već za ozbiljnost nastavnika i djece i roditelja, da bismo imali i zdravlje i znanje.

Pogledajte i raspored predavanja po razredima za narednu sedmicu.

Uči Doma raspored
Izvor:rtcg

Najčitanije