7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Zatvaranje lokala će imati katastrofalne posljedice za ugostitelje i zaposlene

Ugostitelji / turizam Crna Gora /Foto Boka News

NVO “Ugostitelji Crne Gore” neprijatno je iznenađeno mogućnošću da bi Vlada svega nekoliko dana uoči Nove godine mogla da donese odluku o zatvranju ugostiteljskih objekata.

Ugostitelji su sada u neprijatnoj i neizvjesnoj situaciji jer su gotovo svi prodali aranžmane za doček, a zatvranje lokala tokom predstojecih novogodišnjih i božićnih praznika je udar sve nas koji hranimo porodice od ovog hljeba, a koje ce za posljedicu imati gomilanje gubitaka, ali i smanjenje u punjenju budžete drzave.

Svi smo obezbijedili i određene zalihe hrane koja ce, po svemu sudeci, propasti pa se pitamo ko ce nam nadomjestiti štetu.

Razočarani smo i sto nadlezni ni ovog puta nijesu imali sluha za nas, pa je i ovog puta izostao dijalog sa ugostiteljima, kao i mnogo puta do sada.

Sigurni smo da bi kroz zajedničke razgovore mogli doci do kompromisa u interesu svih, umjesto sto nas ponovo vlast diskriminise i samo nas zatvara kao da smo mi jedini uzrok sirenja infekcije. Svjesni smo da je zdravlje na prvom mjestu, ali moramo napomenuti da niko ne moze sebi dozvoliti luksuz da ne radi dvije sedmice, jer ce ovo za mnoge biti veliki udar, zbog cega ce morati da zatvore lokale i otpustaju radnike. Apelujemo na Vladu da ne dozvoli zatvaranje ugostiteljskih objekata tokom praznika, ali i na nadlezne da sankcionisu sve nase kolege koje ne postuju mjere koje su na snazi, jer je povoljna epidemioloska situacija u interesu svih. Tokom praznika ocekujemo vece promete, sto znaci i vece prihode po osnovu poreza koji se slivaju u drzavnu kasu od koje se finansira drzavna administracija, a zatvranje ce imati katastrofalne posljedice i za nas i za drzavu. Jos jednom pozivamo nadlezne da preispitaju ovu odluku prije nego sto nacine katastrofalnu štetu i nama i njima.

Najčitanije