19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Ukrajina: U napadu na kazalište u Mariupolju najmanje 300 mrtvih; Rusija uvela ograničenja Zapadu

Ukrajina – Foto EPA

Obilježavajući mjesec dana od početka rata, ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je u četvrtak da je Rusija izvela više od 1800 zračnih napada na Ukrajinu. Osim toga, ispalila je stotine projektila na ukrajinske ciljeve i s kopna i s mora, navodi se. Mnoga područja Ukrajine su pod nemilosrdnim bombardiranjem, a humanitarna situacija iz dana u dan postaje sve strašnija. Ruske kopnene i zračne snage bore se da zauzmu velike gradove poput opkoljenog Mariupolja na Azovskom moru i glavnoga grada Kijeva.

Ukrajina objavila nove podatke o ruskim gubicima

10:32

Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je nove podatke o ruskim vojnim gubicima.

Kako navode, od početka invazije 24. veljače do danas, Rusi su izgubili oko 16.100 vojnika.

Uništen je 561 ruski tenk, 1.625 borbenih vozila, 291 topnički sustav, 115 zrakoplova, 125 helikoptera, 1.089 motornih vozila, 5 brodova.

Obnova trgovanja na moskovskoj burzi povećala bogatstvo najbogatijih

10:27

Bogatstvo 20 najimućnijih Rusa na dan ponovnog otvaranja trgovanja na moskovskoj burzi 24. ožujka, povećalo se za 14,1 milijardu dolara, izračunao je Forbes.

Bogatstvo prvih 20 milijardera Forbes je procijenio na temelju zaključnih cijena dionica njihovih poduzeća kojima je trgovano jučer, u usporedbi s vrijednošću imovine iskazane po zaključnim cijenama prethodnog trgovinskog dana, 25 veljače.

Lideri u apsolutnom rastu bogatstva su suvlasnici plinske tvrtke Novatek Leonid Mikelson i Genadij Timočenko. Mikelsonovo bogatstvo jučer je poraslo za 2,5 milijardi dolara, na 20,6 milijardi, a Timočenkovo za 2,3 milijarde dolara, na 17,5 milijardi. Novatekove dionice u četvrtak su poskupjele za gotovo 6%, zahvaljujući rastućim cijenama plina.

Ukrajina: U bombardiranju kazališta ubijeno 300 ljudi

10:22

 Lokalni dužnosnici tvrde da je u bombardiranju zgrade kazališta u Mariupolju, a koje se dogodilo 16. ožujka, ubijeno najmanje 300 osoba.

Rusi tvrde da su uništili veliko skladište goriva kod Kijeva

10:13

Ruska vojska uništila je jednu od najvećih ukrajinskih baza goriva koja se nalazi u Kijevskoj regiji, rekao je službeni predstavnik ruskog Ministarstva obrane Igor Konašenkov.

– Uvečer 24. ožujka visokoprecizne krstareće rakete Kalibr na moru napale su bazu goriva u naselju Kalinovka u blizini Kijeva, rekao je Konašenkov na brifingu u petak.

– Uništena je najveća od preostalih naftnih baza oružanih snaga Ukrajine, iz kojih se gorivom opskrbljivalo vojne jedinice u središnjem dijelu zemlje, rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane, a prenijela Ria Novosti.

Izvor:HRT

Najčitanije