16 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulov mjeseca maj Bošku Griviću za hamu od 26,5 kg

Ulov mjeseca_maj 2023. Ulov mjeseca_maj 2023. Boško Grivić

Prvo mjesto i vaučer u iznosu od 50 eurau nagradnoj igri koju organizuje komapnija UNA iz Tivta osvojio je Boško Grivić sa ulovljenom hamom od 26,5 kg.

Boško je hamu je ulovio puškom na “čeku”, na 16 metara dubine u blizini Petrovca. U prvi mah je, kako kaže, pomislio da mu se približava veliki gof. Kada je riba došla u domet, Boško je iskoristio pogodan ugao i povukao obarač, a tada je već bilo jasno da se radi o hami, rijetkoj vrsti u našim vodama.

Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 30 eura, osvojio je Dušan Vukčević sa tunom od 54kg.

Ulov mjeseca maj 2023.

Tuna je uhvaćena na lokaciji Ploče, tehnikom “čeka” na 15 metara dubine. Dušanov opis ulova prenosimo u cjelosti:

“Pomjeranjem sitne ribe oko mene, shvatio sam da sam se namjestio kako treba, smjer u kom sam gledao je bio ispravan. U jednom momentu sitna riba ispred mene se razbježala i na mene je išla tuna. Direktno ka meni, u mom nivou, savršeno. Sačekao sam da mi priđe u domet, nakon toga sam je gađao u škrge kod oka. Pogodak je bio izuzetan, šipka je izašla dijagonalno na polovini tijela i počela je da izvlači konop iz mulinela. Čvrsto sam držao konop i kontrolisao njeno kretanje. Pomoć je pružio Boban Radošević koji je doplivao do mene i drugim pogotkom osigurao da riba ne otkine šipke. Nakon 20-30 minuta potezanja riba je bila savladana. Na kraju dana, trofej za svakog podvodnog ribolovca, Tuna 54 kg težine, ulovljena podvodnom puškom Predator 95 Roller proizvodnje našeg druga Bokija Belana.”

Treće mjesto i vaučer u iznosu od 20 eura, osvojio je Hamdi Truma sa tunom od 24,7 kg.

Ulov mjeseca maj 2023.

Hamdi je “bluefin” tunu ulovio na ušću rijeke Bojane, koristeći mrtvu kublu kao mamac. Borba je trajala manje od četiri minuta, a kao opremu Hamdi je koristio štap DAM Futura Akcia 100-250gr, mašinicu Shimano Saragosa 14000, te konac Daiwa J Braid 69lb.

Najčitanije