19 C
Kotor

Slušaj online radio

UNESCO radionica o izgradnji kapaciteta za implementaciju Konvencije o svjetskoj kulturnoj baštini

UNESCO – radionica

U Kotoru je u utorak u organizaciji UNESCO-a počela radionica u okviru trećeg kruga periodičnog izvještavanja Evrope i Sjeverne Amerike za period od 2022. do 2024. godine.

Pozdravljajući prisutne, predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić poručio je da je očuvanje nasljeđa i razvoj grada, uz iznalaženje načina za što kvalitetniji život građana Kotora, ono što je prioritet i čemu je uprava našeg grada duboko posvećena.

Tema radionice su konsultacije i aktivnosti na izgradnji kapaciteta za implementaciju Konvencije o svjetskoj kulturnoj baštini, kao i treći ciklus periodičnog izvještavanja u Jugoistočnoj Evropi.

Činjenica da se održava u Kotoru na specifičan način potencira poziciju našeg grada u okviru svjetskog kulturnog nasljeđa i pozitivan stav UNESCO-a prema dosadašnjim aktivnostima na zaštiti i očuvanju baštine.

UNESCO – radionica
Događaju su prisustvovali ministarka kulture i medija Maša Vlaović, kao i visoki predstavnici Uneskoa, među kojima i Berta de Sancristobal, šefica odsjeka za Evropu i Sjevernu Ameriku.

Najčitanije