13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Upoznaju djecu sa kulturnom baštinom, običajima i tradicijom grada u kojem žive

Posjetom učenika ambijentalnoj cjelini Gornja Lastva, crkvi Sveti Vid  i etno zbirci u konobi kod Anđelka, izletom nazvanim “Dječiji karavan kroz kulturnu  baštinu“, danas je počelo je obilježavanje Novembarskih dana u susret  Danu opštine Tivat, u organizaciji Sekretarijata za  kulturu i društvene djelatnosti.

Glavni akteri izleta bili su učenici JU SMŠ ”Mladost”, autori  najboljih radova na literarnom i likovnom konkursu. Nakon prezentacije  radova ispred kulturnog dobra, crkve Sv. Vid, učenicima su uručene  nagrade.

Nagrađeni učenici koji su stihove posvetili Tivtu su:  Veljko Hercegovac, Mia Kružić i Željko Čeprnić. Pored talentovanih  pisaca, radove su predstavili i talentovani slikari iste škole:  Emilija Vrzić, Dragica Zeničanin i Mia Kružić. Događaj su notama   uveličale učenice JU Muzička škola Tivat, Biljana Matijević i Jovana   Klakor.

Karavanu su prisustvovali i profesorica likovne kulture Milica   Krivokapić i predstavnice Sekretarijata za kulturu i društvene   djelatnosti, mr Dubravka Nikčević sa saradnicama Vesnom Radnjić,   Ivanom Petković, Anom Ivanović i Tamarom Rakić.

Posjetu Gornjoj Lastvi učesnici karavana upotpunili su obilaskom etno zbirke u konobi kod Anđelka, gdje im je Dejana Stjepčević, turistički   vodič, prezentovala sadržaj zbirke.

Etno zbirka

Cilj dječijeg karavana je da se učenici kroz različite aktivnosti upoznaju sa kulturnom baštinom, običajima i tradicijom grada u kojem   žive.

Najčitanije