20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Uprava policije: Za vikend uhapšeno 37 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Policija

Iz Uprave policije je saopšteno da su za vikend na crnogorskim putevima evidentirane 43 saobraćajne nezgode, u kojima su dvije osobe teže povrijeđene, a 17 lakše.

Navodi se da je podnijeto 155 prekršajnih prijava i izdato 840 prekršajnih naloga.

Dodaje se da su oduzeta 24 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključeno iz saobraćaja.

Iz policije su kazali da je, od 37 vozača uhapšenih zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, deset uhapšeno u Podgorici, a po četiri u Baru i Budvi.

„U Budvi je uhapšen B.T.D. (41), turski državljanin sa boravkom u Budvi, koji je alkotestiran i utvrđeno je da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.01 grama po kilogramu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je u Budvi uahšen i I.I.O. (39), takođe turski državljanin sa boravkom u toj opštini, koji je upravljao vozilom sa 2,20 promila alkohola u krvi.

„Oni su od sudije za prekršaje kažnjeni kaznom zatvora od po 15 dana“, dodaje se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je u Podgorici uhapšen T.J. (27), koji se nije zaustavio nakon što ga je zaustavljao policijski službenik.

„On je nakon toga, za deset minuta, prošao dva puta dok je semafor pokazivao crveno svijetlo“, rekli su iz policije.

Kako su naveli, kontrolom je utvrđeno da je T.J. upravljao vozilom sa 1,6 promila alkohola u krvi.

„Uz prekršajnu prijavu priveden je sudiji za prekršaje na dalju nadležnost“, kazali su iz policije.

Oni su kazali da je, u mjestu Kamenica, saobraćajnu nezgodu izazvao R.A. (44) iz Podgorice, koji je vozilom kojem je registracija istekla 2019. godine, upravljao sa 2,78 promila alkohola u krvi.

U saopštenju se navodi da je zbog upravljanja vozilom sa više od dva promila alkohola u krvi u Bijelom Polju uhapšen H.M. (46), koji je izazvao saobraćajnu nezgodu koja je za posljedicu imala materijalnu štetu na vozilima.

„Takođe je policija u tom gradu uhapsila vozača R.N. (35) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.01 g/kg“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Izvor:Mina

Najčitanije