7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Uprava za katastar i državnu imovinu preuzima nepokretnosti Bolnice Meljine

Bolnica Meljine – foto RTHN

Od 1. januara građani Herceg Novog, odnosno Boke i dijela primorja, dobiće adekvatnu zdravstvenu zaštitu kakvu i zaslužuju na nivou sekundarne bolnice Meljine.

Do sada je pod aktom interno bila odluka Vlade, a direktor Fonda za zdravstveno osiguranje dr Vuk Kadić, je saopštio u Mreži RTCG da će od ponedjeljka, 26. decembra Uprava za katastar i imovinu preuzeti nepokretnosti bolnice Meljine.

– To znači početak gdje ćemo u narednih nekoliko dana u saradnji sa Ministarstvom zdravlja dovesti do toga da u ovom trenuku nađemo rješenje da Opšta bolnica Meljine uđe u sistem javnog zdravstva. Tako će građani Herceg Novog, Boke i dijela primorja imati zdravstvenu zaštitu kakvu su imali prije desetak godina kada je Bolnica Meljine bila u sastavu javnog zdravstva – objasnio je on.

Trenutna situacija u Bolnici Meljine nije sjajna, dodao je Kadić i to ilustrovao podacima:

– Tamo je trenutno 11 ljekara za stalno, četiri ljekara koji su penzioneri, 60 medicinskog kadra i 68 do 70 nemedicinskog kadra. Govorimo o 150 ljudi, odnosno 150 porodica koje su vezani za opstanak bolnice Meljine – kazao je on.

Ipak, od 1. januara, kada se završi papirologija oni će djelovati u okviru Opšte bolnice Kotor, sa isturenim odjeljenjem u okviru Bolnice Meljine. Tako će se riješiti njihov status, uvjerava Kadić.

– Najbitnije, riješićemo status Herceg Novog da bi dobili adekvatnu zdravstvenu zašitu, jer do sada nijesmo imali načina da im pomognemo s obzirom na to da je Bolnica smatrana privatnom zdravstvenom ustanovom, koja je još u stečaju – poručio je on.

Najčitanije