18 C
Kotor

Slušaj online radio

Uručena donacija Regenta Opštoj bolnici Kotor

Donacija bolnici Kotor Kai Dieckmann primarijus dr Ivan Ilić

Vrijedna medicinska oprema odnosno defibrilator sa pacemakerom, defibrilator, EKG uređaj, te sistem za drenažu grudnog koša dostavljeni su ovih dana Opštoj bolnici Kotor.

Ovi medicinski uređaji kupljeni su iz sredstava (€15,665) prikupljenih na prvom dobrotvornom balu u oragnizaciji hotela Regent Porto Montenegro, a koji je održan u 14.decembra prošle godine.

Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića je tom prilikom najvećom pojedinačnom donacijom, podržao ovaj humanitarni događaj, te je samo  iz iznosa te donacije kupljen jedan defibrilator.

Ceremonija primopredaje novih uređaja kotorskoj bolnici priređena je u utorak, a tom prilikom direkor Opšte Bolnice Kotor  dr Ivan Ilić je kazao da će zahvaljujući ovoj donaciji  novonabavljenoj opremi, unaprijediti tretman liječenja pacijenata i dodatno ubrzati neke lječilišne procese.

“Počastvovan sam što ste za prvi donatorski bal hotela Regent izabrali upravo bolnicu Kotor kao instituciju kojoj ste se posvetili.”- kazao je dr Ilić.

Generalni menadžer hotela Regent Porto Montenegro Kai Dieckmann je istakao da im je čast što mogu pomoći opremanje te zdravstvene ustanove.

“Izuzetno smo ponosni što smo tokom Regentovo bala, u elegantnoj atmosferi koja je organizacijom i odzivom prevazišla naša očekivanja, ostvarili cilj i prikupili dovoljno novčanih sredstava da pored dva defibrilatora, kupimo i dodatna dva uređaja. Svaka zvanica koja je bila prisutna i svaki od sponzora su dali izuzetan doprinos u ovoj plemenitoj misiji, te im se i ovom prilikom zahvaljujem. Ponosni smo na ovom mostu saradnje i prilici da doprinesemo dobrobiti lokalne zajednice.“ – poručio je Dieckmann.

Opštoj bolnici Kotor, koja postoji preko 70 godina, gravitiraju građani četiri opštine Crnogorskog primorja i to Herceg Novi, Kotor, Tivat i Budva, te rastući broj turista na ovom podrulju. U slučaju potrebe, Opšta bolnica Kotor je je relevantna lječilišna adresa i za goste hotela Regent Porto Montenegro.

Izvor:S.L

Najčitanije