20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Uručene odore novim članovima Bokeljske mornarice

BM

“U cilju sprovođenja programa na omasovljenju i podmlađivanju članstva, na sjednicama Komande kotorskog odreda (Matice) Bokeljske mornarice Kotor, održanim 11. oktobra i 5. novembra ove godine, desetorici novoprimljenih i reaktiviranih članova uručene su nove odore Bokeljske mornarice, koje su izrađene zahvaljujući pomoći Ministarstva kulture Crne Gore” – saopšteno je iz kotorskog odreda Bokeljske mornarice.

Komandir kotorskog odreda, kapetan Bokeljske mornarice Zlatko Moškov, uz dobrodošlicu za pristup i reaktivaciju, ukratko je objasnio ustrojstvo i organizaciju Bokeljske mornarice i pročitao pozdravno pismo admirala Antuna Sbutege.

Nakon što im je domaćin Bokeljske mornarice, poručnik Zdravko Milošević uručio odore, komandir kotorskog odreda im je demonstrirao komande i položaj puške za svaku pojedinačnu komandu, prema Pravilniku o odori, činovima i nastupima aktivnog sastava Bokeljske mornarice.

BM

Kolovođa Zlatko Mračević je novoprimljenim članovima predočio figure kola. Na samom kraju priređeno je prigodno čašćenje, koje su pripremile naše ženske članice- kaže se u  saopštenju.

Najčitanije