23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Uskoro priključenje Herceg Novog na sistem regionalnog vodovoda

Regionalni vodovod – Tivat – Herceg Novi radovi – foto Boka News
Završeni su svi građevinski radovi na spajanju Herceg Novog na regionalni vodovod, a u narednim danima očekuje se da ova opština uspješno biti priključena na sistem. To je saopšteno tokom sastanka direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje Josipa Đuraškovića sa predstavnicima Evropska banke za obnovu i razvoj (EBRD).
Kako je soapšteno iz ovog preduzeća, cilj sastanka bio je da da se rukovodstvo kancelarije Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj u Podgorici, kao i visoki predstavnici ove banke za Zapadni Balkan, upoznaju sa novoizabranim menadžmentom Regionalnog vodovoda.
Svrha sastanke bila je i da se zajednički intenzivira dinamika aktivnosti na realizaciji projekata izgradnje infrstrukture za vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda.
Iz Regionalnog vodovoda istakli su i da ovaj projekat predstavlja nastavak veoma uspješne saradnje sa značajnom finansijskom institucijom poput EBRD, koja je u prošlosti ishodovala izgradnjom sistema za regionalno vodsnabdijevanje Crnogorskog primorja, a koji je dijelom finansiran iz sredstava koja je ova banka opredijelila.
Đurašković je upoznao predstavnike Banke da su prepreke na realizaciji projekta spajanja opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem uspješno otklonjene, da su svi građevinski radovi realizovani.
– U narednim danima očekujemo da će opština Herceg Novi konačno biti priključena na sistem. Na ovaj način, voda iz sistema za regionalno vodosnabdijevanje biće dostupna svim opštinama na Crnogorskom primorju – rekao je Đurašković.
Predstavnici EBRD i menadžmenta Regionalnog vodovoda iskazali su svoju spremnost i posvećenost realizaciji projekata koji suštinski unaprijeđuju kvalitet života lokalnog stanovništva i stvaraju ambijent koji pogoduje ukupnom ekonomskom razvoju.
Izvor:eKapija

Najčitanije