16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspješna saradnja Pomorskog fakulteta Kotor i Zajednice Italijana Crne Gore

Foto Pomorski fakultet

Na Pomorskom fakultetu Kotor počeo besplatan kurs italijanskog jezika



Pomorski fakultet Kotor i Zajednica Italijana Crne Gore potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji septembra mjeseca prethodne godine. Osim bliskije saradnje i zajedničkih aktivnosti na lokalnom nivou, te povezivanja sa univerzitetima iz Italije, ideja je bila i afirmacija italijanskog jezika kroz besplatan kurs italijanskog jezika za sve zaposlene i studente Pomorskog fakulteta Kotor.

Na osnovu iskazanog interesovanja, juče je počeo sa održavanjem kurs za prvu grupu polaznika koju čine studenti i članovi akademskog i administrativnog osoblja. Instruktorka je profesorica italijanskog jezika i književnosti Tamara Božinović, a planirano je da kurs traje 50 časova u okviru početnog nivoa (A1). Zajednica Italijana Crne Gore je za sve polaznike obezbijedila i besplatne udžbenike, kao i sertifikate za sve one koji pozitivno prođu planiranu obuku.

Za sve zainteresovane, najavljen je i besplatan nastavak, odnosno kurs za naredni nivo (A2) koji bi se održao u toku zimskog semestra akademske 2024/2025 godine.

Najčitanije