16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Uvest će se cjelogodišnja katamaranska linija Lastovo – Dubrovnik

Lastovo
Lastovo

Hoćemo, dočekat ćemo prugu Lastovo-Dubrovnik, odgovorio je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, odgovarajući na vijećničko pitanje Marina Pažina (HSP AS), kojega je nakon sastanka župana s predstavnicima Jadrolinije zanimalo hoćemo li dočekati katamaransku liniju prema otoku koji je, iako administrativno pripada Dubrovačko – neretvanskoj županiji, bolje povezan sa Splitsko – dalmatinskom županijom.

– Obećali smo povezati Lastovo sa sjedištem Županije Dubrovnikom. Točno je i da je Lastovo bolje povezano sa Splitom. Vlada je uvažila naš zahtjev o uvođenju cjelogodišnje brodske linije Dubrovnik – Lastovo i obratno. Dobili smo dopis u kojem nas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture obavještavaju da će uvesti cjelogodišnju liniju i da su za taj projekt u državnom proračunu osigurana dodatna sredstva. – rekao je župan.

– S resornim Ministarstvom moramo dogovoriti režim plovidbe. Kako stvari stoje to će biti brodska linija Dubrovnik – Sobra – Korčula – Ubli i obratno. Jako smo zadovoljni, još samo da utanačimo plovidbeni red koji će odgovarati Lastovcima i Dubrovčanima.- rekao je Dobroslavić, najavivši kako će djeca s Lastova po uvođenju ove katamaranske linije, ukoliko žele, moći pohađati srednje škole u Dubrovniku ili na Korčuli.

– Ovim potezom približavamo i srednje škole učenicima s Lastova, bilo u Dubrovniku ili na Korčuli i imamo jedan projekt kako ponuditi djeci s Lastova školovanje u srednjim školama na Korčuli i to je moguće jedino uz kvalitetnu vezu. Očekujemo izjašnjenje roditelja s Lastova žele li da im djeca već od iduće godine idu u školu na Korčulu i tad ćemo u dogovoru s Ministarstvom znanosti i obrazovanja realizirati smještaj djece u domu na Korčuli. – kazao je župan Dobroslavić.

Najčitanije