20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Užas u Parizu: Čekićem napao i usmrtio turistu

Pariz – napad terorizam

Jedna osoba je poginula, a druga je ozlijeđena nakon što je napadač napao prolaznike u središtu Pariza u blizini Eiffelovog tornja, napisao je u subotu francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin.

Policija je upravo hrabro uhapsila napadača koji je napao prolaznike u Parizu, oko Quai de Grenelle. Jednu preminulu i jednu ozlijeđenu osobu zbrinule su pariške vatrogasne brigade. Molimo izbjegavajte to područje”, objavio je Darmanin na društvenoj platformi X, bivšem Twitteru.

AFP je, pozivajući se na izvore, objavio da je osumnjičenik uzviknuo ‘Allahu Akbar’, no Reuters to nije mogao potvrditi.

Protuteroristička jedinica javnog tužiteljstva priopćila je da još nije pozvana na sudjelovanje u istrazi.

“Policija je vrlo brzo neutralizirala napadača. Pokušali smo spasiti život ovog čovjeka. (…) Ljudi koji su napadnuti bili su turisti”, rekao je dr. Patrick Pelloux za BFM TV

BFM je, pozivajući se na priopćenje policije, objavio da je muškarac koji je poginuo bio Nijemac i da je napadačevo oružje bio čekić.

Incident koji se dogodio u subotu navečer u središtu Pariza dogodio se manje od osam mjeseci prije no što će glavni grad Francuske biti domaćin Olimpijskih igara te bi to moglo izazvati pitanja o sigurnosti na globalnom sportskom događaju.

Najčitanije