17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Veče vina u Portonovom

Veče vina Porto Novi

Vinarije iz Evrope obradovale su u subotu ljubitelje vina u Portonovom, jednoj od najatraktivnijih lokacija na jadranskoj obali.

Portonovi je organizovao sinoć Veče vina na kojem je više izlagača moglo da ponudi gostima događaja da probaju njihove proizvode i uživaju u kompletnom ambijentu.

Izložbu vina sinoć je uljepšao muzički nastup Klape Castel Nuevo i poznate crnogorske pjevačice Marijane Zlopaše.

Jedan od izlagača, Ljubiša Krgović, vlasnik Vinarije Krgović koja se nalazi u Rogamima na četiri kilometra od Podgorice, rekao je da zbog koronavirusa dugo vremena nije bilo sajmova i događaja gdje bi mogli predstaviti svoja vina.
“Opet se vraćamo polako na staro, ponovo smo blizu i zajedno sa ljubiteljima našeg vina”, kazao je Krgović.

Veče vina Porto Novi

Jovana Vukašinović, predstavnica firme Prima nova koja distribuira vina na teritoriji Crne Gore, rekla je da im čast što učestvuju na prestižnoj vinskoj manifestaciji.”Drago mi je da u Crnoj Gori postoje manifestacije gdje će ljudi moći da se upoznaju sa etiketama koje neće moći da vide u nekom restoranu”, kazala je Vukašinović. Posjetioci, kako je poručila, treba da probaju vina koja će imati u svom lijepom sjećanju.

Veče vina Porto Novi

Predstavnik firme Montefino wine Nenad Bantulić  rekao je da su već sedam godina na tržištu Crne Gore. “U ovom prelijepom ambijentu izlažemo tri vinarije iz Francuske, Španije i Austrije”, naveo je Bantulić. On je istakao da očekuje da posjetioci, koji su došli u velikom broju, probaju vina i osjete duh internacionalnih sorti. “Potreba je kada smo zemlja turizma da stranci i njihova kultura bude sa nama povezna”, smatra Bantulić. On je naglasio da Crna Gora proizvodi fenomenalna vina, ali treba probati različite ukuse iz različitih krajeva i zemalja.

Jedan do degustatora kazao je da mu je  cilj da proba sva crnogorska vina koja su sinoć bila izložena. On je naveo da želi da se informiše kakva su vina iz Crne Gore kako bi ih uporedio sa stvarima koje zna o vinima. “Bez vina nema strasti i života”, poručio je jedan od gosti sinoćnjeg događaja.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije