17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Velika nagrada Mornara: Nikola Golubović jedrio do bronze

NIkola Golubović postolje VNM

Završena je regata „Velika nagrada Mornara“ u jedrenju. Jedrličari su se u Splitu, borili u klasama ILCA 7, ILCA 6 i ILCA 4, ali i sa vremenom. Nikola Golubović reprezentativac Crne Gore, osvojio je bronazanu medalju u klasi ILCA koja je razvojna za jedriličare na putu ka klasi ILCA 7.

Reprezentativci Crne Gore  Milivoj Dukić i Ilija Marković jedrili su u olimpijskoj klasi ILCA 7 u konkurenciji koja je bila jako blizu kao na prvenstvu Evrope i svijeta,. Mladi Marković je zauzeo osmo mesto, dok je Dukić, uz prestup u poslednjoj regati, zauzeo deseto mjesto. Zlatnu medalju osvojio je Tonči Stipanović, član Mornara iz Splita, koji je prošle godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama i bronzanu Svjetskog prvenstva. Srebro je osvojio Džonatan Vadnai iz Mađarske, bronzano odličje, legedarni Kipranin i jedan od najboljih jedriličara planete, Pavlos Kontides.

NIkola Golubović postolje VNM

Zlatnu medalju osvojila je sjajna Sandra Lulić iz Hrvatske, srebro je osvojio Luku Zakubovec iz Slovenije, bronzanu medalju. ILCA 6 je i olimpijska klasa za jedriličarke.

Jedrličari iz Crne Gore, ostvarili su zapažene rezultate, Andrija Marković je bio deseti, Pavle Musić 21. a Spasoje Đuranović 28.  Hladno vrijeme i jaka bura obilježili su regatu. Tek trećeg dana odjedrene su tri regate u klasi ILCA7, te po dvije u ILCA6 i ILCA4. Pvog dana nije bilo vjetra, a drugi dan  je jedrenje otkazano zbog orkanskih udara vjetra.

Vremena za odmor nema, narednoog vikenda naša reprezentacija jedri  Otvoreno prvenstvo Hvatske ILCA7, uglede Crne Gore braniće Milivoj Dukića i Ilija Markovića .

Najčitanije