14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Velikom karnevalskom povorkom i koncertom Dejana Petrovića Big Bend zatvara se Praznik mimoze

Praznik mimoze – Fešta od mimoze, ribe I vina

Praznik mimoze u Herceg Novom biće svečano zatvoren danas, subota 05. marta tradicionalnim Spaljivanjem Krnevola, Velikom međunarodnom karnevalskom povorkom i koncertom Dejan Petrović Big Benda.

„Dragi prijatelji, 05. mart, Herceg Novi, Portonovi, Dani mimoze, Dejan Petrović, Big Bend i vi! Jedva čekam da se družimo“, poručuje Dejan Petrović.

Koncert Dejan Petrović Big Benda biće održan u subotu na Portonovi Marina trg, a prethodiće mu karnevalska povorka i nastup karnevalskih grupa.

Velika međunarodna karnevalska povorka će u 19 sati krenuti od restorana „Papagaj“ u Đenovićima i u 20 sati stići u rizort Portonovi.

Defile će predvoditi trombonjeri, mažoretke, Gradska muzika Herceg Novi i Mjesna muzika Đenović, a najavljeno je učešće više od 300 karnevalista iz 12 karnevalskih grupa regiona i predstavnika Federacije evropskih karnevalskih gradova, čiji je Herceg Novi član.

Istog dana će biti upriličeno i tradicionalno Spaljivanje Krnevola na Škveru. Karnevalska povorka će krenuti sa Trga Nikole Đurkovića u 11 sati, prodefilovati kroz grad, da bi u podne u gradskoj luci bilo održano suđenje krivcu za sve nevolje Novljana u protekloj godini.

Najčitanije