26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Venecija – Crna kutija iz autobusa trebala bi rasvijetliti nepoznanice o nesreći

Nesreća kod Venecije
Foto: MANUEL SILVESTRI / Reuters

Još se ne znaju uzroci strašne nesreće na nadvožnjaku u Veneciji u kojoj je, u slijetanju autobusa, poginula 21 osoba.

Prema za sada dostupnim podacima, autobus je na 830 metara dugačkom nadvožnjaku iznenada počeo skretati udesno i, nakon što je tridesetak metara klizio uz zahrđalu zaštitnu ogradu, sletio s visine od desetak metara. Na mjestu nesreće nema vidljivih tragova kočenja.

U nesreći je poginula mlada Solinjanka u šestom mjesecu trudnoće. Njezin suprug teško je ozlijeđen. I dalje je na odjelu intenzivnog liječenja u bolnici Mirano. Njegovo je stanje teško, ali stabilno.

Jako puno nepoznanica u cijeloj priči. Postoje dvije teorije o mogućem uzroku nesreće. Najvjerojatnija je mogućnost da je vozaču pozlilo te da je zbog toga skrenuo udesno. Druga moguća verzija događaja jest da je loše reagirao, da mu je s lijeve strane prilazio autobus kojeg nije na vrijeme uočio, te se lošim manevrom zatekao uz ogradu i sletio s nadvožanjaka.

Istražitelji su preuzeli crnu kutiju koja bi trebala dati više odgovora. Ona bilježi sve detalje, od naglog kočenja, otvorenih vrata i sl.

Radi se o električnom autubusu s baterijom od 350 kWh, starom samo godinu dana i opremljenom kamerama. Međutim, zbog razloga privatnosti one nisu snimale vozača.

Za sada se isključuje mogućnost da je požar izazvan jakim baterijama.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije