14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

VIDEO: Brod zapeo ispod mosta u Rotterdamu: Kontejneri pali u rijeku

Njemački kontejnerski brod za unutrašnje plovidbe u petak ujutro se zaglavio ispod mosta Willemsbrug u Rotterdamu, što je rezultiralo gubitkom najmanje dva kontejnera u rijeci Nieuwe Maas, piše The Maritime Executive.

Rotterdam-Rijnmond Safety Region zaprimila je izvješće o nesreći oko 7:30 ujutro, te je po dojavi pronašla 137 metara dugu teglenicu s vlasttim pogonom Monika Deymann, zaglavljenu ispod mosta. Najmanje dva kontejnera pala su u more, dok su drugi, zbog zapinjanja, uzrokovali štetu na mostu.

Nema izvještaja o ozlijeđenima u incidentu, navodi FleetMon.

Most i plovni put bili su zatvoreni dok su stručnjaci procijenili razmjere štete. Posebno su tražili probleme s cijevima za struju i plin koje prolaze preko mosta. Međutim, vlasti su priopćile da se radi uglavnom o ostruganoj boji i dopustile su ponovno otvaranje mosta.

Kontejneri na brodu su bili prazni, a vlasti rade na njihovom uklanjanju iz rijeke kako ne bi predstavljali opasnost za brodove u prolazu.

Nakon nekoliko sati, služba za sigurnost izvijestila je da se vodostaj rijeke smanjio, zbog čega se brod uspio izbaviti ispod mosta. Sada se istražuje može li i kako brod nastaviti svoju plovidbu.

Vlasti su za incident okrivile brod koji se pokušao premjestiti iz središta grada u luku Waalhaven za vrijeme plime na rijeci. Primijetili su jake fluktuacije razine rijeke, rekavši da je odgovornost zapovjednika plovila da utvrdi je li slobodan prostor dovoljan da brod sigurno prođe, ističe FleetMon.

Ovo nije prvi slučaj da je brod unutarnje plovidbe udario u most. Godine 2020. još jedan njemački plovni brod udario je u most i izgubio kontejnere, a bilo je i optužbi da je brod pretovaren. Ovakav slučaj se ponovio i 2022. godine, prema The Maritime Executive.

Najčitanije