12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

VIDEO: Pravo čudo – Oficir MSC-ovog kontejneraša pao u more, spašen nakon 20 sati!

Čudesno spašavanje odvilo se u srijedu navečer kod obale Turske. Prvi oficir kontejnerskog broda MSC Nadriely pod zastavom Liberije, koji je plovio iz luke Poti u Gruziji za Istanbul, spašen je nakon što je u moru proveo oko 20 sati.

Incident se dogodio u srijedu navečer kod Türkelija. Prema javljanjima turskih medija, prvi oficir kontejnerskog broda MSC Nadriely (IMO: 9149328) pao je u more, a kada je posada primijetila da oficira, inače ukrajinskog državljanina, nema na brodu, pokrenuta je opsežna akcija traganja i spašavanja.

Avioni i brodovi turske Obalne straže, uz druge trgovačke brodove koji su se našli u blizini, sudjelovali su u akciji spašavanja. I kada su svi već polako počeli gubiti nadu, oficira (op.a. – na turskim izvorima navedeno ‘drugi kapetan’) je spasila posada teretnog broda Moonlight (IMO: 9536301) – i to 20 sati nakon nestanka.

Tursko Ministarstvo mora izvijestilo je o ovoj akciji spašavanja: “Nakon višesatnih napora i akcije traganja i spašavanja koja je pokrenuta nakon obavijesti da je prvi oficir nestao s broda MSC Nadriely, nestali član posade pronađen je živ u moru. Časnika je spasila posada trgovačkog broda Moonlight. Časnik je prebačen u bolnicu”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije