3 C
Kotor

Slušaj online radio

Više državno tužilaštvo odbacilo tužbu Komnenovića protiv Arsića

Zajedničko ulaganje – zgrada na Seljanovu – foto Boka News

Više državno tužilaštvo potvrdilo je odluku Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, kojom je odbačena krivična prijava predsjednika opštine Tivat Željka Komnenovića podnijeta protiv tivatskog biznismena Rada Gaga Arsića.

Podsjećamo, predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović prijavio je Rada Gaga Arsića za upad u opštinske prostorije 16. februara ove godine, ističući da ga je vrijeđao i psovao, te da se osjećao ugroženo.

Arsić je inače, nakon što je Komnenović u medijima objelodanio što se 16. februara desilo u zgradi Opštine Tivat, demantovao da je prijetio Komnenoviću i Mrdakovoj.

Odluku je 21. aprila donio osnovni državni tužilac Siniša Milić iz Kotora jer on utvrdio da “ne postoji osnovana sumnja da je prijavljeni Arsić izvršio to, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.”

Na to se gradonačelnik Komnenović 9.maja žalio Tužilačkom savjetu Crne Gore, tražeći preispitivanje rješenje ODT Kotor o odbacivanju njegove krivične prijeve protiv biznismena Arsića.

“Obavještavam Vas da sam, postupajuči po navedenoj pritužbi, izvršio uvid u spise predmeta ODT Kotor Kt.br 172/22 i utvrdio da je odluka Osnvnog državnog tužilaštva donijeta u skladu sa zakonom”- naveo je viši državni tužilac Željko Tomković u dopisu koji je ovih danas stigao na privatnu adresu predsjednika Opštine Tivat. Tomković je Komnenovića uputuo da ako želi, privatnom tužbom goni Arsića podnoseći protiv njega optužni predlog Osnovnom sudu u Kotoru.

Najčitanije