23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Višemilionski projekat za razvoj Luštice: Raspisan tender za izgradnju glavnog puta

Luštica – foto meanderbug.com

Uprava javnih radova raspisala je javni poziv za izgradnju glavnog puta na Luštici, što je projekat procijenjene vrijednosti blizu 11,5 miliona eura.

Izradu projektne dokumentacije vrijedne oko 100 hiljada eura finansirala je Opština Herceg Novi, projektant je preduzeće “Profil-ing” Bar, a revident “Projectman” Podgorica.

Riječ je o putnom pravcu ukupne dužine 7,7 kilometara, od postojećeg puta Rose-Krašići do postojećeg puta Babunci-Krašići. Izgradnja ove saobraćajnice je od izuzetnog značaja za unaprijeđenje kvaliteta života, dalji razvoj ovog dijela hercegnovske opštine i izgradnju budućeg kompleksa „Montrose“.

Rok za dostavljanje ponuda je 30. decembar 2021. do 10 sati.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji za otvoreni postupak javne nabavke za ustupanje izvođenja radova na izgradnji putnog pravca Monte Rose, Uprava javnih radova kao naručilac se obavezuje da izvođača uvede u posao u roku od 15 dana od dana prijave građenja objekta. Tehnički rok za završetak radova je 30 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Projekat će, prema tehničkoj specifikaciji, podrazumijevati: pripremne radove, izgradnju puta sa trotoarima, sistem odvodnjavanja, zaštitu kosina mrežama, priključke, elektro-energetsku i telekomunikacionu infrastrukturu, vertikalnu i horizontalnu signalizaciju, uređenje zelenih površina.

Opština Herceg Novi je završila i projektnu dokumentaciju za izgradnju vodovodne mreže na Luštici, za šta je izdvojeno oko 100.000 eura. Očekuje se da početkom 2022. godine bude raspisan tender za realizaciju ovog značajnog projekta čija je procijenjena vrijednost oko 9 miliona eura. Na ovaj način će prvi put biti riješeno kompletno snabdijevanje vodom za sve stanovnike Luštice.

Najčitanije