19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Vlasnik Čukaričkog pregovara o zakupu državnog zemljišta Kabala for u Opštini Herceg Novi

Wachhaus-Kaballa – foto Fabian Dittrich

Crnogorski Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte pregovara sa konzorcijumom iza kojeg stoji vlasnik srpskog fudbalskog kluba Čukarički, Dragan Obradović, u vezi sa dugoročnim zakupom državnog zemljišta Kabala for u Opštini Herceg Novi, piše Dan.

Radi se o konzorcijumu koji čini podgorička kompanija Montenegro Asset Management, vlasnika Sretena Đikanovića i ADOC koja je registrovana u Beogradu, a čiji je jedan od vlasnika Obradović.

Đikanović se povezuje sa nekoliko kompanija u Crnoj Gori. Do oktobra 2016. godine bio je na čelu kompanije Farmegra, koja se bavi distribucijom ljekova.

Prema izvještaju Savjeta za privatizaciju i kapitale projekte, u skladu sa zaključkom sa sjednice Tenderske komisije, 24. juna je otvorena jedina pristigla ponuda na javni poziv za davanje u u goročni zakup lokaliteta Kabala for.

Tenderskoj komisiji je od pravnog i finansijskog savjetnika revizorske kuće Deloitte dostavljen izvještaj o formalnoj ispravnosti ponude.

Luštica – Kabala

Na sjednici Tenderske komisije, koja je održana 1. jula, usvojen je izvještaj o formalnoj ispravnosti ponude po osnovu javnog poziva za davanje u dugoročni zakup lokaliteta Kabala for i formiran je radni tim u sastavu Damir Davidović, Dragana Čenić i Nada Pavićević, koji će pored savjetnika učestvovati u pregovorima sa tim konzorcijumom.

Radni tim je održao prvi sastanak sa predstavnicima ponuđača 17. jula, na kojem je definisana metodologija rada i označena otvorena pitanja, oko kojih su pregovori u toku.

Prema ranijim podacima, državno zemljište na lokalitetu Kabala for daje se u zakup na period od 30 godina, sa obavezom finansiranja, projektovanja, izgradnje i upravljanja rent-a-pul vilama kategorije pet zvjezdica. Radi se o zemljištu ukupne površine 12,12 hiljada kvadrata.

Wachhaus-Kaballa – foto Fabian Dittrich

Učesnik na tenderu je morao da posjeduje najmanje jedan hotel kategorije najmanje četiri zvjezdice u većinskom vlasništvu, odnosno da upravlja takvim hotelom, ili posjeduje pismo o namjerama ili ugovor o upravljanju objektima zaključen sa privrednim društvom koje upravlja najmanje jednim hotelom sa najmanje četiri zvjezdice.

Takođe, jedan od uslova je bio i da ponuđač posjeduje finansijsku sposobnost i sredstva neophodna za realizaciju tendera, odnosno minimalnu imovinu aktivu od pet miliona EUR na kraju prošle godine, ali i da ima ostvaren pozitivan finansijski rezultat i prihod od najmanje pet miliona EUR u prošloj godini.

Izvor:Mina

Najčitanije