16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Vodimo vas na koncert Gradske muzike Kotor koja slavi 181. godinu postojanja (VIDEO, FOTO)

Velikim koncertom na prepunom trgu ispred katedrale Svetog Tripuna Gradska muzika Kotor u ponedjeljak je proslavila 181. godinu postojanja. Pod dirigentskom palicom Daria Krivokapića, nizali su se brojni hitovi klasične muzike koje je publika sa oduševljenjem prihvatila.

Brojne posjetioce pozdravio je predsjednik Gradske muzike Kotor, Vladimir Begović, koji se ovom prilikom posebno zahvalio porodici Dušici i Ciku Homen, koji su prije dvadestak godina ponudili pomoć Gradskoj muzici, i pružaju je do danas, “da ova institucija živi svoj život i niže ovakve lijepe koncerte…” – kazao je Begović, koji je uručio Dušici Homen plaketu zahvalnice.

Program je kao i uvijek, osvježen novim izvedbama i aranžmanima, ali isto tako i novim, mladim članovima i članicama, a brojna publika i turisti uživali su u muzici i nagrađivala orkestar gromkim aplauzima. Prenosimo dio atmosfere sa početka koncerta …

Gradska muzika je dio nematerijalne kulturne baštine Kotora i kao takva uživa posebno mjesto kada je u pitanju finansiranje iz fonda gradske samouprave.

Gradska muzika Kotor osnovana je prije 181 godine, podsjetimo u vrijeme Austrougarske vlasti, samo dva mjeseca nakon Bečke filharmonije.

Ko gosti nastupile su ženske kotorske klape Bisernice Boke i Incato.

Koncert je tradicionalno završen kolom Bokeljske mornarice.

Najčitanije