13 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisali sporazum o saradnji, planiraju formiranje zajedničkog tehničkog centra

Sporazum o saradnji

Direktori preduzeća „Vodovod i kanalizacija“  i „Čistoća“ čiji je osnivač Opština Herceg Novi, potpisali su sporazum o saradnji čiji je cilj da, poštujući svoje nadležnosti, unapređuju i jačaju saradnju kroz zajedničko djelovanje.

Krajnji cilj ove saradnje jeste ušteda resursa i racionalizacija troškova u oba preduzeća kroz obostranu pomoć koja se odnosi na: usluge tehničke prirode, usluge korišćenja mehanizacije, zaštita javnih površina i podsticanje etičkog ponašanja građana prema komunalnoj infrastrukturi i sl.

U budućnosti je planirano formiranje zajedničkog tehničkog centra za održavanje mehanizacije i opreme, izvođenje zanatskih radova i drugih popravki, što će rezultirati bržim i efikasnijim rješavanjem problema na terenu.  Očekuje se da će, kroz zajedničku saradnju, ova dva preduzeća uštediti značajna finansijska sredstva što predstavlja i osnovni cilj saradnje.

Ovaj sporazum je takođe otvoren i za druga preduzeća čiji je osnivač Opština Herceg Novi i koja su spremna za ovaj vid saradnje prihvatajući odredbe ovog dokumenta, poručili su iz d.o.o.“ Vodovod i kanalizacija“  i d.o.o. „Čistoća“ Herceg Novi.

Najčitanije