21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Vujović među najboljim mentorima za mikro, mala i srednja preduzeća

P. Vujović

Sekretar za ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Tivat, Petar Vujović, jedini je sertifikovani mentor za mikro, mala i srednja preduzeća, obučavan po japanskoj metodologiji, na području tivatske opštine.

Vujović je jedan od mentora kojima su juče, u okviru svečane cermonije dodjele priznanja najboljem mentoru za 2018. „MENTOR AWARD 2018“ u Podgorici, zvanično uručeni sertifikati o  uspješno završenoj obuci za mentorstvo za 2018. Godinu- saopšteno je juče iz lokalne uprave. Mr Petar Vujović (DPS) jedan je od najmlađih funcionera lokalne uprave Tivta.

Proces mentoringa sprovodi se po uspostavljenoj mentoring šemi, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA). Obuka za mentorstvo realizuje se u okviru projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana, Faza 2“u organizaciji Ministarstva ekonomije i Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA.

P. Vujović

Na nedavno završenom javnom pozivu za sprovođenje mentoring usluga koji realizuje Ministarstvo ekonomije u saradnji sa biznis centrima/jedinicama lokalne samouprave, a namjenjen je mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, prijavljeno je 13 preduzeća, od čega dva sa područja opštine Tivat. Cilj javnog poziva je pružanje podrške nesmetanom razvoju i smanjenju broja nesupješnih privrednih subjekata. Proces mentoringa za prijavljena preduzeća je u toku.  Mentoring obuhvata analizu trenutnog stanja u preduzeću, odnosno kod preduzetnika; pomoć u pripremi razvojnih aktivnosti/planova i njihovoj implementaciji, kako bi se dostigli što bolji poslovni rezultati; savjetovanje i koordinaciju aktivnosti usmjerenih na pristupanje fondovima, vladinim programima podrške razvoju biznisa,  novim tehnologijama, konsultantskim uslugama, itd; i podršku u pronalaženju poslovnih partnera i uspostavljanju poslovne saradnje.

Mentor je kvalifikovana osoba koja posjeduje certifikat da je uspješno završila mentoring treninge organizovane od strane certifikovanih mentora Razvojne agencije Srbije i JICA konsultanata iz oblasti dijagnostifikovanja preduzeća, finansijskog menadžmenta, marketinga, pisanja biznis plana, proizvodnog menadžmenta, poslovne komunikacije i razvoja ljudskih resursa.

Izvor:S.L

Najčitanije